İkinci El Araba Alırken İzlenecek 10 Yol
top of page

İkinci El Araba Alırken İzlenecek 10 Yol

Güncelleme tarihi: 7 Tem 2023



Yatırım yapmak istemeyen kişiler için kullanılmış arabalar ilginç bir seçenek haline gelmiştir. Sıfır arabaların pandemi nedeniyle üretim güçlüğü yaşaması başka bir sebebidir. Yine de, kullanılmış bir arabayı ararken veya pazarlık ederken bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekir. Özellikle bu satın alma internet üzerinden yapılıyorsa, çok önemli hale geldi. Ucuzun pahalı olabileceğini o ünlü sözünü biliyor musunuz? Gerçek aracı göstermeyen şüpheli reklamlar ve düzenlenmiş fotoğraflar tarafından kandırıldığınızda olan budur. Bu nedenle, kullanılmış bir araba ile pazarlık ederken bazı noktaları göz önünde bulundurmakta başarısız olamazsınız. Mekanik hakkında çok fazla bilgisi olmayanlar için biraz daha zor olabilir, ancak yine de herkesin gözlemleyebileceği başka şeyler var: sonuçta, iyi bir anlaşma yapmaktan ve başını belaya sokmamaktan daha iyi bir şey değil, değil mi? Öyleyse kullanılmış bir tane satın alırken dikkat etmeniz gereken on şeyi öğrenelim:

  1. Boya aşınmasını kontrol edin

  2. Konsolun ve koltukların durumuna dikkat edin

  3. Dikkatli dinleyin ...

  4. ... ve burun da!

  5. Modşfşye edilmiş parçaları tanımlayın

  6. Kullanılmış arabanın kökeni

  7. Motoru kontrol edin

  8. Debriyaj ve freni analiz edin

  9. Kılavuzu kontrol edin

  10. Kim satıyor?

1 - Boya aşınmasına karşı kontrol edin

Kullanılmış bir arabaya bakarken yapılacak ilk - ve belki de en görünür - şey onun kaportasının görüntüsüdür.. Eski bir araba veya yarı yeni bir araba, resmin hala iyi durumda olup olmadığını veya çizik izleri olup olmadığını veya güneşe aşırı maruz kalmanın etkilerine maruz kalıp kalmadığını görmek çok kolaydır. İnternetteki bir reklam aracılığıyla, resmin gerçekten iyi olup olmadığından emin olmak zor olabilir. Bu nedenle, bu değerlendirmeyi yapmak için şahsen bir ziyaret gerektirdiğinizden emin olun. Almak istediğiniz araçla bazı ipuçları aramaya çalışın: ton, doku, kapıların, kaputun, bagajın hizalanmasındaki farklılıklar. Tüm bunlar, eğer iyi durumda değilse, iyileşmek için daha fazla iş yapmanızı gerektirecek ve bir boya veya kaporta hizmetine daha da fazla yatırım yapmanız gerekecektir. Dahası, kullanılmış bir araba satın almadan önce bu ayrıntıları kontrol etmek, pazarlık edilen değeri bile azaltabilir.



2 - Konsolun ve koltukların durumuna dikkat edin

Boyamanın yanı sıra, kullanılmış bir arabada dikkat edilmesi gereken bir diğer öğe de iç mekanı, daha özel olarak koltukları ve döşemesidir, çünkü kullanılmış bir arabayı her zaman yarı yeni olsa bile hemen hemen kusursuz bir şekilde bulamayacaksınız, değil mi? ? Öncelikle döşemede leke veya aşınma olup olmadığına bakın. Ardından, tavan kaplamasına ve panel plastiklerine de bakın ve iyi durumda olduklarını doğrulayın. Hatadan kurtulmak ve iyi bir anlaşma yapmak istiyorsanız, aracın içi uygun şekilde temizlenmeli ve bakılmalıdır - aksi takdirde, aracı reddetmeyi veya nihai fiyatta bir indirim teklif etmeyi seçebilirsiniz.



Koltuk ve döşemelerde yırtılabilecek veya lekelenebilecek detaylara yakından bakmak gerekir.


3 - Dikkatli kulaklar ...

Kullanılmış bir arabada dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı daha gürültünün varlığıdır. O sıkıcı kapı seslerini ve aşınmış yayları biliyor musunuz? Ve bildiğiniz daha spesifik olanlar, mekanik bir kısımdan geliyor, ancak hangisini bulamıyorsunuz? Gürültünün nedenini nasıl belirleyeceğinizi bilmeseniz bile, varlığını fark etmek sizi müzakerede öne çıkarır. Gürültü, bazı durumlarda, bir parçanın olması gerektiği gibi çalışmadığı anlamına gelebilir ve bu nedenle güvenliğinizi riske atabilir. Mekanik beceriniz yoksa, tuhaf görünen herhangi bir gürültüye dikkat edin ve neler olup bittiğini anlamak için satış görevlisine sorular sorun. Bu gibi durumlarda en iyi şey, bir test sürüşü yapmaktır, çünkü araba ile o küçük gezintiye çıkmadan her zaman sesler fark edilmeyebilir!




4 - ... ve burun da!

Gürültünün tanımlanması o kadar kolay olmasa da, kapı açılır açılmaz kokular hissedilebilir. Sigara içen bir kişinin arabasına biner binmez tuhaf bir koku aldınız mı? İşte bu! Plastiklerde ve koltuklarda sinişen, tütün kokusudur. Bu kokulardan rahatsızsanız ve özellikle sigara içmiyorsanız, satın alma işlemini yeniden gözden geçirmenin zamanı gelmiş olabilir. Tütün aracın içine derinlemesine nüfuz edebildiğinden, bu tür kokular ortadan kaldırılması biraz karmaşıktır. Bazı ev yapımı tariflere güvenmeniz gerekebilir ve yine de başarıdan emin değilsiniz. Yanan lastik kokusu gibi diğer kokular da bir uyarı görevi görür ve anlaşmanızı riske atabilir, bu nedenle her şeyin en mükemmel durumda olduğundan emin olmak için bir test sürüşü yaptığınızdan emin olun.




5 -Modifiye edilmiş parçaları tanımlayın

Modifiye, kullanılmış bir araba satın alırken dikkat edilmesi gereken başka bir noktadır. Modifiye edilmiş arabaları umursamıyorsanız, bu faktör genellikle bir sorun değildir, ancak bu modifiye aşırı olduğunda bir komplikasyon olabilir. Mesele şudur: satış tamamlanmadan arabada kullanılan aksesuarların çıkarılıp çıkarılamayacağına bakın ve orijinal ekipmanın ne olduğunu öğrenin. Bu çok önemli bir soru çünkü aracınızı satmayı seçerseniz, orijinal parçaları olmayan arabalarla ilgilenmeyen alıcılar çok fazla. Modifiye hayranıysanız, bu süreçten geçmiş arabalar çok çekici olabilir ve aradığınız farklı bir dokunuşu verebilir. Ancak, satıcının zevki arabada hareket ettireceğinizle eşleşiyorsa dikkatli olun. Değiştirilemez veya kaldırılamazlarsa, bir gün yapılan değişikliklerden bıkabileceğinizi göz önünde bulundurun. Risk almaya değer mi?




6 - Kullanılmış arabanın kökeni

Satış söz konusu olduğunda kullanılmış arabanın kökenini bilmenin önemli bir faktör olduğunu söylememize bile gerek yok, değil mi? Buradaki durum şu şekildedir: Aracın bir sorunu varsa, sigortacılar aracınız için kaskoyu reddedebilir. Bu nedenle, kullanılmış bir araba satın alırken, kimden satın aldığınızı ve arabanın nerede olduğunu bilmek her zaman iyidir. Bu noktada sizi daha rahat bırakarak, kökenini kanıtlayan bir önlem raporu hazırlamaya çalışın.




7 - Motoru kontrol edin

Herkesin değerlendirmeye hazır olamayacağı bir mekanik faktör motordur. Durumunuzu tanımak, kullanılmış bir araç satın alarak iyi bir anlaşma yapıp yapmadığınızı anlamanın anahtarıdır, çünkü motor arabanın kalbidir ve zaten içinde bir kusur bulursanız, yeniden düşünmenin zamanı gelmiş olabilir. Bir motor onarımına ihtiyacınız varsa, belirlenen soruna bağlı olarak değerler binlerce liraya aşabilir. Bu maliyeti karşılamaya istekli misiniz? Bu değerlendirmede, yanınızda profesyonel bir tamirci bulundurmayı da düşünün, böylece motorun durumundan daha da emin olabilirsiniz.



Satın almaya karar vermeden önce, kullanılmış arabanın tüm mekanik kısmının değerlendirilmesi çok önemlidir.


8 - Debriyaj ve freni analiz edin

Yeni bir araba alırken motoru kontrol etmek nasıl çok önemli bir nokta ise, debriyajı kontrol etmek de önemlidir. Aracı gönül rahatlığı ve güvenlikle kullanabilmeniz için motor ve şanzıman tam çalışır durumda olmalıdır; bu nedenle, kullanılmış bir aracı satın almak için değerlendirdiğinizde, en son ne zaman değiştirildiğini kontrol edin. , eğer çok sert veya çok yumuşaksa yaylarınız nasıl? Tüm bu detaylar bir araba alırken fark yaratacak ve sorun ne olursa olsun bir tuzağa düşmeden önce tespit edilebilecek. Aynı şekilde, frenlerin nasıl çalıştığını görmenin hiçbir maliyeti yok, eğer diskleriniz çok aşınmışsa, sonuçta, fren yaptığınızda sizi yarı yolda bırakacak bir araba satın almak istemezsiniz, değil mi?



9 - Kılavuzu kontrol edin

Kullanım kılavuza bakıldığında, kullanılmış bir araba alırken dikkat edilmesi gerekenlerin listesi de girilir. Bu belge sadece arabanın torpido gözü içinde saklanmak için değil, sadece herhangi bir şüphe olduğunda kullanılır. Sonuçta, arabanın geçmişini gösterecek olan el kitabıdır. Kılavuzun son sayfalarında, satın alma verilerini ve hatta yapılan incelemeleri gösteren bayi tarihli bazı etiketleri bulmalısınız. Tüm bu pulların doğru şekilde doldurulup doldurulmadığını ve revizyonların ideal sıklıkta yapılıp yapılmadığını görme fırsatını değerlendirin. Her şey uyumluysa, iyi bir aracı garanti etme şansınız yüksektir.



10 - Kim satıyor?

Her neyse, listedeki belki de en önemli noktalarından biri hakkında konuşmalıyız: güvenle satın almak. Sahibiyle sorun yaşayacaksanız, kullanılmış veya kullanılmış bir arabanın mükemmel durumda olmasının bir faydası yoktur, değil mi? Bu nedenle, sadece arabayı değil, aynı zamanda sahibinin kökenini de araştırmanız her zaman önemlidir. Özel dedektif olmanıza, konunun hayatını araştırmanıza gerek yok, ancak arkadaşça bir sohbet etmek ve biraz bilgi almaya çalışmak güzel. Garip veya şüpheli bir şey bulursanız, anlaşmayı yeniden gözden geçirmek daha ilginç olabilir. Ek olarak, güvendiğiniz tamirciden alacağınız küçük yardım, bu adımda büyük fark yaratacaktır. Kullanılmış arabanızı bir mağazadan veya bayiden satın almayı seçerseniz, diğer müşterilerin de iyi bir deneyim yaşayıp yaşamadığını kontrol etmeye değer.


Sonuçta, güvenli bir şekilde kullanılmış bir araba nasıl satın alınır?

Kullanılmış bir araba satın alma zamanı belirleyicidir ve geçirdiğimiz tüm ayrıntıları nasıl gözlemleyeceğimizi bile düşünebilirsiniz: "Ama bunun için zamanım veya sabrım yok. Hala yarı yenimi alabilir miyim? " Tabi ki yapabilirsin. Her sürücü otomobil mekaniği veya tasarımında uzman değildir ve birçok yeni hizmet, alıcıların yeni bir araca güvenli bir şekilde ve hata yapma korkusu olmadan yatırım yapmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bunlardan biri , arabanızı satın alırken maksimum konfor, pratiklik ve güvenlik sunmak için doğmuş, otomobil alım satım pazarında yenilikçi bir çözüm olan Clondle'dır.


Clondle'da online olarak kullanılmış araba satın almak sizin için kökeni, huzur ve konforu garanti eder

Clondleile tüm süreç çok basit hale geliyor: Cep telefonunuzda veya bilgisayarınızda, yukarıda listelediğimiz soruların çoğunu zaten değerlendirmiş ve arabaların menşeini onaylamış olan analistlerimiz tarafından bulunan geniş bir araç kataloğuna erişirsiniz . Uzmanlardan oluşan ekibimiz size en iyi fırsatları sunmaya hazır. Aracı değerlendirmek için uygun bir expertiz bulma konusunda endişelenmenize veya korkutucu sesler ve bilinmeyen satıcılar hakkında umutsuzluğa kapılmanıza gerek yok. Clondle tüm bunları sizin için halleder. İhtiyacınıza en uygun ve bütçenize en uygun arabayı seçin: ücretsiz test etmek için evinize götürüyoruz. Evrak işi? Bunu da yaptık ve her şeyi evden imzaladın. Kolay, hızlı ve güvenli, tam istediğiniz gibi. Artık sizi beladan kurtarmaya ve ihtiyaçlarınız için mükemmel arabayı bulmaya adanmış bir ekibin deneyimine ve rahatlığına güvenebileceğinizi bilmek harika değil mi? Clondle ve araç satın alma, satış ve takas deneyiminde nasıl devrim yarattığımız hakkında daha fazla bilgi edinin!

95 görüntüleme0 yorum
Clondle Logo
bottom of page