Arabam Ne Kadar Eder?
top of page

Arabam Ne Kadar Eder?



Arabanızı değiştirmek istiyorsunuz veya arabanızı başka bir yatırım için satacaksınız. Direk bu soru aklınıza geliyor: Arabam ne kadar eder?

Bu yazımızda size bu sorununuza nasıl çözüm bulacağınızı anlatacağız.



 

Arabam Ne Kadar Eder:

Herkes size başka bir rakam söylüyor, her rakam söylendiğinde daha da piyasaya güvensizliğiniz artıyor değil mi? Aslında bu sorunun gerçek tek bir yanıtı vardır:

Arabam ne para eder? : Noterden çıkınca hesabıma geçen para kadar eder!

Biraz şaşırdınız değil mi? Ama gerçek bu. Size bugüne kadar söylenen her şey, sizin arabanızın fiyat veren kişiler için para kazanmalarını sağlayacak şekilde oluşturduğu rakamlardır. Peki nedir bu fiyat verenler?

Hangi Platformlar Doğru Fiyatı Verir?

Bu soruya doğru yanıtı bulmak için biraz bu seçenekleri açalım.

Araba Bayileri:

Araba bayileri her ne kadar sıfır araç satışıyla ilgileniyorlar gibi gözükse de ikinci el onların bütçelerinde yer alan iyi bir seçenektir. Fakat onlar için sizin aracınız show roomlarında para kazandıracak bir üründür. Genelde piyasa koşullarının altında arabanızın ortalama satılma zamanına bağıl olarak bir fiyat ortaya çıkar.

Çoğu zaman bu rakam sizi üzdüğü gibi, umutsuzluğa iter.


Galeriler :

Yıllardır sektörde mücadele eden, genellikle bir lokasyondan oluşan esnaf gruplarıdır. Piyasayı iyi takip eden, sonuçta kendi arabaları üzerinden para kazanan ticaret erbaplarıdır.

Peki, "Arabam Kaç Para Eder?" sorusuna nasıl yanıt verirler?

Doğal olarak alacakları araba üzerinde kar etmek zorundadırlar. Birde artan rekabet, arabanın satış hızına göre sermaye , sigorta bakım gibi maliyetlerden dolayı sizin arabanıza piyasanın altında fiyat vermek zorunda kalırlar.

Araç bayileri ile aralarında genelde fiyat farkı olmaz. Çoğu zaman bayilere göre daha iyi fiyat verebilirler.


Hızlı Alan Kurumsal Platformlar:

Son zamanlarda teknolojinin de artmasıyla girişimci firmalar giderek arttı. Araç sektöründe de arabanızı hemen alan internet üzerinden değerini söyleyen bir çok işletme kuruldu. Peki nasıl işliyor bu firmalar?

Bu firmalar piyasadaki asıl amaçları, son kullanıcının araçlarını diğer alıcılara nazaran (araç bayileri, galeriler) daha iyi fiyat verip, son kullanıcılardan aldıkları araçları araç bayilerine ve galerilere satışını yaparlar. Aslında bayiler ve galerilere göre daha iyi fiyat vermelerinin sebebi aradaki farkı galerilerden almalarıdır. :)

Eğer aracınız satmak için zamanınız yoksa, bürokrasi ile çok uğraşmak istemiyorsanız iyi bir seçenek olabilirler. Ama iyi fiyat konusunda ne yazık ki sizi üzerler.


En iyi fiyatıı bulmak genellikle zordur. En hızlı olan ise, size minimum teklif getirir.
Arabam Ne kadar Eder: Zor Dik Bir Yoldur.

Al Sat İle Uğraşanlar:

Son dönemlerde gelişen internet teknolojileri ile birlikte hem binelim hem para kazanalım amacıyla bu şekilde çok sayıda insan ortaya çıkmıştır. Genelde kendi çevrelerindeki arabaları alıp, bunu çeşitli ilan siteleri ile satmaya çalışmaktadırlar. Hatta bazı bayiler ve galeriler bu tip satıcıları kendilerine aracı olarak kullanmaktadır.

Sizinle olan ilişkilerini kullanıp, başınız ağrıtmadan hızlıca alabileceklerini söylerler. Tamamen rakamları kendilerine maksimum kar sağlayacağı şekildedir.

Sizin için uğraşmadan arabanızı paraya çevirmek için bir seçenektir, ama fiyat konusunda çok düşük değerlerle karşı karşıya kalırsınız.

İlan Siteleri:

2000'li yılların başında .com şirketlerinin artmasıyla birlikte, hayatımıza internetten ticaret girmeye başladı. Eskiden insanlar sadece kendi şehirlerinde hatta semtlerinden alışveriş yaparlardı. İlan siteleri insanların seçeneklerini arttırmalarını, en doğru seçimi yapmalarını kolaylaştırdı.

Fakat "Arabam Kaç Para Eder?" sorusuna doğru yanıt mıdır?

Ne yazık ki değil. İlan siteleri herkesin ilan açabildiği, doğrulamanın olmadığı (sahte ilanlar ve alıcılar çok fazla) bir çok satıcıdan oluşmaktadır. Haliyle insanlar bu sitelere girdiğinde birbirlerinden etkilenerek rakamları yukarı çekerler. Hatta bazı satıcılar birbiriyle haberleşip, rakamları arttırıp azaltabilirler.

İlan sitelerindeki fiyat yaklaşımı bu yüzden gerçek rakamların çok ötesindedir. Size umut olarak gözükse de, arabanızı ilana eklediğinizde kimsenin aracınızla ilgilenmemesi sizi üzebilir. Çünkü,gerçek rakamlar üzerinden ilanı çıkmamışsınızdır.



3. "Araba ne kadar eder? " in modern ve gerçek yolu:

Yukarıdaki seçenekler aslında "Araba ne kadar eder? " sorusunun cevabı değil, biz bu arabayı ne kadara alabilirizin cevabıdır.

"Araba ne kadar eder? " gerçek cevabı son kullanıcıya satılınca oluşan değerdir.

İyi haber verelim artık, "Araba ne kadar eder? " sorusunun cevabını gerçek, doğrulanmış sonuçlarıyla veren, size özel yaklaşımı sayesinde sorunuzun doğru yanıtını veren bir seçenek var: CLONDLE.



Clondle size aracınızın sizin satış zamanına göre en doğru ve en güvenilir fiyat aralığını sunar. Clondle profesyonelleri çağın getirdiği yapay zeka teknolojilerini kullanarak "arabam ne kadar eder?" sorusunun raporunu size hazırlar. Bu sayede gerçekte ne rakama satabileceğinizi öğrenir, güvenle aracınızı satabilirsiniz.

Şimdi bize ulaşın, aracınızı doğru fiyata doğru kişilere nasıl satılacağı konusunda Clondle Asistan servisimizle görüşün.

İçiniz rahat olsun; Clondle ile aracınızı evinizden ayrılmadan en iyi fiyata satarsınız.



Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page