Az kullanılmış araba satın almanın avantajları
top of page

Az kullanılmış araba satın almanın avantajları





Sıfır kilometre bir araba satın almanın bazı avantajları vardır: sizi hayal kırıklığına uğratmayacağına dair güven (sonuçta sıfır), ilk yıllarda daha düşük bakım maliyetleri, satın alırken harcadığınız zaman. Ama en önemlisi garanti süreci 5 yıla kadar çıkabilir. Ancak yine de herkes 0 km bir araca çok fazla bütçe ayırmaya istekli değildirler.

Bu göz önüne alındığında, yeni bir araca ihtiyaç duyan ve satın alımda bu kadar yüksek bir fiyat vermek istemeyen bir çok kişi için az kullanılmış araç satın almak piyasada daha uygun bir seçenek haline geliyor.

Ama kendinize şu soruyu sormalısınız, "Az Kullanılmış bir araba, ikinci el bir araba ile aynı değil mi?" Bunu daha sonracevaplayacağız!

Bu makalede ne bulacağınıza bakın:

  • Az kullanılmış araba ile ikinci el araba arasındaki farklar

  • Yeni bir araba almanın avantajları nelerdir?

  • Az kullanılmış arabaların maliyeti daha cazip

  • Az kullanılmış arabaların genellikle garantisi vardır

  • Az kullanılmış arabalar daha az bakım gerektirir

  • Az kullanılmış arabaların fiyatları daha düşük

  • Aynı fiyata daha iyi donanımlı az kullanılmış bir araba satın almak mümkün.

  • Kullanılmış araba satın almanın farklı yolları

  • Mağazalar ve bayilikler

  • İlanlar

  • Kullanılmış araba almanın başka bir yolu var mı?


Az kullanılmış araba ile ikinci el araba arasındaki farklar

Kullanılmış bir arabanın sıfır olmamasına rağmen, onu başka bir sınıflandırmaya koyan bazı özellikleri vardır, "neredeyse yeni". Bazı özelliklerinden dolayı böyle kabul edilir:

  • Üç yıldan az kullanım süresi vardır.

  • Tek bir sahibi veya kullananı vardır.

  • Kilometresi düşük, yılda yaklaşık 15 bin km veya daha azdır.

  • Hem içte hem dışta harika durumdadır.

  • Araç Mekaniğinde kusursuzdur

Diğer taraftan, ikinci el bir arabanın normalde birden fazla sahibi olmuştur. Daha yüksek bir kilometreye sahiptir, az kullanılmış bir araba kadar iyi durumda olmayabilir.


Yeni bir araba almanın avantajları nelerdir?

Artık az kullanılmış bir araba ile ikinci el araba arasındaki farkı bildiğinize göre, az kullanılmış araba satın almanın avantajlarından bahsedebiliriz. Bunlardan bazıları şunlardır: cazip maliyet, garanti, daha az bakım ihtiyacı, daha düşük ücret , satın almada tasarruf ve karşılaştırmada esneklik sunar.

Pek çok fayda sağlıyor değil mi? Az kullanılmış bir araba satın almak, hayalinizdeki arabayı daha az bütçeyle sürmenin en iyi yolu olabilir. Öyleyse, az kullanılmış araba satın almanın bu avantajlarının her biri hakkında biraz daha bilgi sahibi olalım.



1 -Az kullanılmış arabaların maliyeti daha caziptir

Az kullanılmış araba satın almanın belki de en bariz avantajı maliyetidir.

Az kullanılmış arabanın fiyatının büyük bir "maliyet-fayda" ilişkisine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bakım, mekanik gibi hususları da göz önünde bulundurursak, neredeyse sıfır kilometre araçlarla aynı durumdadır.

Bütçesinden ve gönül rahatlığından ödün vermeden yeni bir araca yatırım yapmak isteyenler için oldukça ilginç bir seçenek olabilir.


2 - Az kullanılmış arabaların genellikle bir garantisi vardır

Şimdi, şu durumu hayal edin: fabrika garantisinden vazgeçmeden bir araba satın almak istiyorsunuz. Ancak yine de sıfır kilometre arabaya yatırım yapamayacaksınız. Ya bunu; az kullanılmış bir araba seçerek mümkün olduğunu söyleseydik?

Az kullanılmış araba genellikle üç yıldan daha kısa bir süre kullanıldığından ve birçok otomobil üreticisi beş yıla kadar fabrika garantileri sunduğundan, geçerli bir garantiye sahip az kullanılmış araba seçenekleri bulmanız çok olasıdır. Ve en iyisi: sıfır kilometrelik bir arabanın değerini ödemek zorunda kalmazsın!

Bu nedenle, daha küçük bir yatırımla, iyi bir garanti süresi olan bir araçta alabilirsiniz. Bu da araç alırken ekstra rahatlık sağlar.



3 - Az kullanılmış arabalar daha az bakım maliyeti gerektirir

Bildiğiniz gibi, yüksek kilometre, otomobillerin mekaniğini yıpratmaya başlar ve parçaları daha düşük performansla çalışır. Bu nedenle, büyük sorunlardan kaçınmak için bakımın belirli bir periyodiklikle yapılması gereklidir.

Bu anlamda yaz kullanılmış bir araba yollarda çok az yıprandığından, bu koşullarda bir araca bakım yapma ihtiyacının daha uzun kullanım süreli bir araca göre daha az olacağını düşünmek doğaldır.



4- Sıfır km fiyatına az kullanılmış bir üst kategori araba satın almak mümkündür.

Evet, hiçbir şeyin yeni bir arabanın kokusuyla eşleşemeyeceğini biliyoruz. Ancak bu duygusal faktörleri bir kenara bırakırsak mantık, kullanılmış bir arabaya yatırım yapmanın, özellikle bir araçta konfor ve güvenliğe değer verenler için çok daha akıllı bir iş olabileceğini gösteriyor.

Halihazırda piyasanın doğal amortismanından muzdarip oldukları için, iyi donanımlı ve birkaç lüks eşyaya sahip üstün kategorideki birçok kullanılmış araç, fabrikadan “çıplak” çıkan sıfır kilometre modellerine eşdeğer değerler için bulunabilir. Karar vermeden önce ailenizin rutininde en büyük farkı neyin yaratacağını dikkatlice analiz edin.


İkinci el araba satın almanın farklı yolları

Bu kadar çok avantajla birlikte, az kullanılmış bir araba satın almanın çok ilginç bir seçenek olabileceğini görmek kolaydır. Öyleyse, ikinci el araba satın almanın farklı yollarını ve en iyi seçenekleri nerede bulabileceğimizi öğrenelim.

Az kullanılmış bir araba satın almak birkaç şekilde yapılabilir. En geleneksel olanı mağazalar ve bayiler aracılığıyla veya doğrudan mal sahibiyle yapılır.

Bayiler ve Galeriler

Kullanılmış bir arabayı mağazalar ve galerilerden almak, aramalarını tek bir yerde merkezileştirmek isteyenler için iyi bir seçenektir, bu da test etmeye hazır birkaç aracı bir araya getirerek zamandan ve emekten tasarruf sağlar. Ek olarak, bu kuruluşlar sattıkları arabalarda yüzeysel de olsa genellikle teknik bir analiz yaparlar, bu da sorunlu bir araç satın alma şansınızı azaltır.

Ancak, sunulan garanti genellikle 3 ayı geçmediği için hata yapmayın. Ve bu satış görevlileriyle pazarlık yapmak zor bir görev olabilir: yüksek müşteri cirolarına sahip oldukları ve her satışta karlılık marjlarına ulaşmaları gerektiği için, çok fazla indirim veya pazarlık alanı beklemeyin!




İlanlar / Özel

Özellikle doğrudan araç sahibinden satın almak daha fazla sabır gerektirebilir, çünkü ilk önce aradığınız şekilde kullanılmış bir araba satmakla ilgilenen bir araç sahibi bulmanız, çevrimiçi seri ilanları araştırmanız ve daha fazlasını öğrenmek için etrafta araştırmanız gerekir.

Avantajlı bile olabilecek pazarlık esnekliğine rağmen, alıcı için fazla güvenlik sağlamayan bir iş türüdür: genellikle mal sahibinin veya arabanın menşeini bilmiyorsunuz ve riskli durumlara dahil olabilirsiniz veya sonunda bir dizi gizli kötü sürprizler içeren bir araç satın alırsınız.

Kullanılmış araba almanın başka bir yolu var mı?

Ya ilan sitelerindeki tüm zorluklar olmadan ve bir mağaza veya bayi ile aynı hız ve rahatlıkla az kullanılmış bir araba satın alabilseydiniz?

Bu sorunun cevabını sunan çözümler zaten var. Araç alım satımı ve değişimi için yenilikçi hizmet CLONDLE bunlardan biridir.

Az kullanılmış arabalar için pazarlık yapmanın biraz stres içerdiğini biliyoruz. Bu nedenle, ikinci el araç alım satım platformumuz, hem alıcı hem de satıcı için daha fazla kolaylık sunmaktadır, çünkü tüm görüşmeler, konunun uzmanı olan, değerler, uzmanlık ile ilgilenen yöneticiler tarafından yürütülmektedir.

Ek olarak, Clondle tarafından sunulan deneyim, dahil olanlar için toplam güvenliği garanti eder: ekibimiz, test sürüşlerini planlar, her birinin mevcudiyetine göre ilgili tarafa götürür. En iyisi mi?

Tabii ki evinden çıkmadan aracını alabilirsin!


Sistemimizde her geçen gün büyüyen bir araç tabanı ile, satın alabileceğiniz en iyi az kullanılmış arabayı seçmek daha da kolay hale geliyor.

Son olarak, ödeme yöntemlerini göz ardı edemedik: ekibimiz, daha kolay finansman seçenekleri dahil olmak üzere en iyi ödeme yöntemlerini bulmanıza yardımcı olacaktır. Araba alacak olanların temel taleplerini karşılayan eksiksiz bir hizmettir,

Artık kullanılmış bir araba satın almanın avantajlarını ve Clondle gibi yenilikçi ve eksiksiz bir çözüm kullanmanın avantajlarını bildiğimize göre, hizmetlerimiz hakkında biraz daha bilgi sahibi olmaya ve özellikle platformumuzdaki kullanılmış araçları kontrol etmeye ne dersiniz?

Bir sonraki arabanız birkaç tık uzakta olabilir!


65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page