Volkswagen ID.4 İnceleme
top of page

Volkswagen ID.4 İnceleme


Volkswagen ID.4, kitle pazarına yönelik ilk elektrikli SUV'lardan biriydi ve çok popüler olan ID.3'ün abisidir.

Bu, Volkswagen'in elektrikli aile paketli teklifidir ve stil ve pratiklik ile iyi bir gerçek dünya yelpazesi sunmayı amaçlamaktadır. Peki nasıl şekilleniyor?

Tasarım

ID.4'ün tasarımı, paylaşılan bir gen dağılımıdır.. Görünümünün çoğunu daha küçük olan ID.3 ile paylaşıyor ve Volkswagen'in Tiguan gibi içten yanmalı modellerinden çok daha fütüristiktir .

Karartılmış ızgarası, düzgün hatları ve arabanın önünü ve arkasını saran farları ile elektrikli arabalara iyi bir örnektir.

Sadece modaya uygun olmaktan ziyade sağlam kalmasına yardımcı olan kalın çamurluklar ve yan etekler gibi SUV ipuçlarına sahiptir.

Seçtiğiniz donanıma bağlı olarak, gümüş veya siyah vurgular ve karartılmış arka camlar gibi farklı tasarım vurguları elde edeceksiniz.

Genel olarak, aerodinamik ve korkak görünüyor ama yine de sofistike ve rafine - tam VW. ID.3'ü beğendiyseniz, daha büyük olan ID.4'ü de seveceksiniz.

Sürmüş keyfi nasıl


Genel olarak, ID.4'ün kullanımı çok iyidir ve çoğu aileyi memnun edecektir .

ID.4'ün genetik yapısı, otomobilin düşük bir ağırlık merkezine sahip olduğu anlamına gelir, dolayısıyla ağırlık dağılımı mükemmeldir.

Süspansiyon mükemmel olduğu için direksiyon başında kendinizi güvende ve çok rahat hissetmenizi sağlayan harika yol tutuşu ve vücut kontrolü bekleyin.

Ayrıca bir SUV olmasına rağmen şehir içinde şaşırtıcı derecede şık, çünkü boyutuna göre çok küçük bir dönüş çapı var – 10,2 metre.

Şehir içi sürüş için çok pratik bir elektrikli SUV arıyorsanız , ID.4 sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

ID.4 için seçenekli pil boyutları vardır, böylece bu aralığı sürüş yaşam tarzınıza göre ayarlayabilirsiniz.

52kW Style Edition, 220 mil WLTP ile en düşük menzile sahipken, 77kWh Pro Life Edition, tek bir şarjla 528 mil gibi etkileyici bir mesafeyi yönetiyor.

Tüm trimler, günlük sürüşü ve daha uzun yolculukları açıkça yönetebilir , ancak daha büyük bir batarya ile bir donanım seçerseniz daha uzun menzil elde edersiniz .

Hızı seviyorsanız, GTX rozeti yükseltilmiş süspansiyona ve daha agresif görünümün yanı sıra daha yüksek bir azami hıza sahiptir.

Sürüşünüze biraz daha fazla heyecan katmak istiyorsanız, tam size göre.

İç mekan

ID.4'ün içi, ID.3 ile aynı segmentedir. Düğmeleri ve dokunmatik şık bir gösterge paneliyle minimalisttir. ID.4, ID.3'ten daha pahalıdır, bu nedenle daha yüksek kaliteli malzemeler bekleyebilirsiniz, ancak genel olarak iç mekan, mutlak lüksten ziyade aile pratikliğine göre tasarlanmıştır. Daha yüksek donanımlardaki ekstra tasarım özellikleri arasında panoramik açılır tavanlar, artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı ve ısıtmalı direksiyon simidi veya ısıtmalı ön cam bulunur. Gösterge tablosuna dokunmatik ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi hakimdir . Döşemeye bağlı olarak, bu 10 veya 12 inç boyutundadır. Bilgi-eğlence sistemi sezgisel sistem değildir, ancak Apple CarPlay , Android Auto ve birçok şarj etme işlevine sahip , bu yüzden uğraşmaya değer. Çıkarılabilir bardak tutucular ve çok yönlü camlar gibi akıllı özellikler, ID.4'ün iç kısmının çok işlevsel olduğunu ve kolay aile hayatı için tasarlandığını gösteriyor. Çok yönlü pencere özelliği, tek bir düğmeye dokunarak tüm camları birlikte indirebileceğiniz anlamına gelir ve VW'nin çok iyi yaptığı bunun gibi küçük şeyleri seviyoruz.


pratiklik

ID.4, pratikliğe odaklanmıştır. İç mekan boyutuna göre harika, bol diz mesafesi ve baş mesafesi var ve düz zemin, üç yetişkinin herhangi bir sorun olmadan arkaya sığabileceği anlamına geliyor. Koltuklar da çok rahat ve daha yüksek donanımlarda ön koltuklar 14 yönlü elektronik ayara sahip, böylece istediğiniz kadar özel olabilirsiniz. Bot gerçek bir güçtür ve size oynamanız için 543 litre verir. Sadece 402 litre olan Mustang Mach-E gibi daha büyük rakip arabalardan çok daha büyük ve arka koltukları katlarsanız 1.575 litre gibi devasa bir hacme sahip oluyorsunuz. Alçak bagaj dudağı ayrıca büyük eşyaların yüklenmesini kolaylaştırır. Kabinde çok sayıda saklama bölmesi ve kutusu vardır ve gerekirse alanı en üst düzeye çıkarmak için bunları ayarlayabilirsiniz. ID.4'ü kullanışlı kılan bir başka özellik de 1.200 kg'a kadar çekebilmesidir - fazladan alana ihtiyacı olan herkes için harika.

Satınalma maliyetleri ve güvenilirlik 


Elektrikli arabaların benzinli veya dizel arabalardan daha güvenilir olduğu biliniyor ve konu güvenilirlik olduğunda ID.4 rakiplerine karşı haklı. Yalnızca yılda bir veya her 20.000 milde bir servise ihtiyaç duymayı bekleyin ve ID.4 üç yıllık/100.000 kilometre garantilidir. Pilinin ayrıca sekiz yıl veya 100.000 kilometre garantisi vardır. ID.4'ün çalıştırma maliyetleri, konu şarj olduğunda pil boyutuna göre değişir. Ortalama olarak, evde tam bir gecelik şarj için yaklaşık 21 £ ve halka açık hızlı bir şarj cihazında %20-80'den şarj etmek için yaklaşık 200 Türk Lirasıdır . En küçük pile sahip ID.4'ün tek bir şarjla 400 kilometrenin üzerinde yol kat ettiğini düşünürsek, işe gidip gelmek için haftada bir veya iki defadan fazla şarj etmeniz gerekmez.







5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page