Neden SUV?
top of page

Neden SUV?

Güncelleme tarihi: 17 Mar 2021


Kaslı gövdeyi ve güçlü bir motoru düşündünüz mü? Muhtemelen bir SUV'ye çoktan karar verdiniz değil mi? Bu arabanın çarpıcı özellikleri onu oldukça aranan bir model haline getiriyor. Ama sonuçta, SUV'nin ne olduğunu biliyor musunuz? Bu kadar çok konuştukları güç nedir? Arazi şartları hakkında düşündüğünüzde bu model gerçekten aklınızdan geçti mi? Değilse, bu kadar çok insanı memnun eden araç hakkında biraz daha bilgi edinme zamanı.

Bu yazıda şunları göreceksiniz:


Bir araç ne zaman SUV olarak sınıflandırılabilir?

SUV: Sıfır mı? Az kullanılmış mı?

SUV'unuzu Clondle'dan satın almak

‍SUV nedir?

SUV şu anda otomotiv segmentindeki en önemli otomobillerden biri ve en çok arzu edilenlerden biri . İngilizce Sport Utility Vehicle'dan geliyor, bu da onu büyük boyutlu, çok geniş bir iç mekana sahip ve hem şehirde hem de otoyollarda çok iyi sürüş imkanı olan spor otomobil kategorisi yapıyor. Ve tabii ki arazi koşullarında toprak yolları da eklemek gerekli. Ancak SUV önceki hali , Suburban Vehicle'ın kısaltması yalnızca SU idi. Terim, çiftçiler, askerler aynı zamanda uzun ve engebeli asfalt yollarda sürülebilen bir araca ihtiyaç duyan diğer iş sahipleri tarafından kullanılan kırsal araçlarına atıfta bulunmak için kullanıldı. İlginç bir nokta daha? Askeri araçlardan esinlendiği için bu araba modeli ağır yükleri taşımak için geliştirildi, bu da onu günümüzde iyi bir uzun ve büyük bir araç haline getiriyor. İlk versiyonlarında, bir SUV sekiz kişiye kadar taşıma kapasitesi vardı. Sokakların gerçek bir devi!

Bir araç ne zaman SUV olarak sınıflandırılabilir?

Bu noktada kendinize şu soruyu sormalısınız, "Yani şehirde sürebilen her büyük geniş bir araba mıdır SUV? Sakin olalım, öyle değil! Teknik olarak SUV, zeminden belirli bir açıklığa sahip olan ve diğer otomobil türlerinden daha yüksek engellerin üstesinden geçmesine izin veren spor bir araçtır. Bu ölçüm genellikle hem arka hem de ön tekerlek akslarının altında ve bu tekerlekler arasında zeminin altında yapılır. SUV olmak için akslar arasındaki yerden yükseklik en az 200 mm olmalıdır. Eksenlerin altındaki yerden uzaklık en az 180 mm olmalıdır. Açılardan bahsetmiyorum bile: hücum açısı 23º'den büyük veya ona eşit olmalıdır; çıkış açısı 20 ° 'ye eşit veya daha büyük; ve rampa transpozisyon açısı 10 ° 'ye eşit veya daha büyüktür. Saldırı açısı? Çıkış açısı? Transpozisyon? Açıklıyoruz! Hücum açısının bir rampanın maksimum eğimini, yani eğimi ifade ettiğini ve bunun bir SUV için 23º'den büyük olması gerektiğini söylüyor. Çıkış açısı aynı rampa ile karşılaştırılabilir, ancak eğim için bu 20º'den büyük veya buna eşittir. Transpozisyon açısı, kabin tabanının ortasına göre eğimli bir arazinin maksimum açısının ölçüsü olarak görülür. Bu ölçü 10º'den büyük olmalıdır.

SUV almalı mıyım, almamalı mıyım?

Artık bir SUV'un ne olduğunu ve nasıl sınıflandırılacağını gördüğünüze göre, bir SUV'a sahip olmanın avantajları ve dezavantajları hakkında konuşmamız gerekiyor, değil mi?


SUV'un avantajları

SUV'un Türkiye pazarında iyi bir seçenek olduğu ve birçok insanın böyle bir araca sahip olmayı istediği veya hayal ettiği bir sır değildir . Peki bu modeli piyasanın "sevgilisi" yapan şey nedir? Cevap basit: sürüş konforu, geniş alan, motor gücü ve çekici tasarım. Konforlu sürüş, belki de en büyük farktır, çünkü SUV'lar aracın bu kısmını yükseltilmiş bir konumda tutar ve sürücünün aracın tüm noktalarını görmesine izin verir. SUV'lar yerdeki kusurları, tümsekleri size hiç hissettirmez. Ek olarak, büyük geniş iç hacim, maksimum diz mesafesi sağlar. Konu bu olunca SUV ile rekabet etmek çok zor. Ve biz sadece yaz tatili valizinizi taşımak için bagajdaki alandan değil, iç alandan bahsediyoruz. Örneğin, arabanın tavanına sürekli kafasını vuran uzun boylu insanlar için bu model idealdir. Son olarak, çekici tasarım. Giderek artan ve modern lansmanların cesur görünümü, bu tür bir aracın hayranı olmayanların bile dikkatini çekebiliyor.


SUV'un dezavantajları

Elbette, mükemmel bir otomobil kategorisi olmasına rağmen, her şey mükemmel değildir. SUV son derece avantajlı olabilir, ancak hayattaki en güzel şeyler gibi olumsuz yönleri de var. Burada hem iyi hem de kötü haberlerimiz var. İyi haber şu ki, sadece iki dezavantaj var. Kafanızı kırmanıza ve bir SUV sahibi olmanın gerçekten en iyi seçenek olup olmadığını yeniden düşünmenize neden olacak iki olumsuz nokta var. Bunlardan ilki beden. Bu kadar çok alanı barındırmak için minimum beklenen boyutun da en iyi olmaması olduğunu düşünmek anlaşılabilir bir durumdur. Buradaki sorun, bu kadar kompakt olmayan boyutun bazılarını rahatsız etmesi ve korkutmasıdır. Park etme zamanı mı? Muhtemelen en kötü ve en zor olanlardan biri, örneğin özellikle süpermarketlerin ve alışveriş merkezlerinin park yerlerinde. Diğer dezavantaj, değeridir. SUV araçların fiyatları çok değişkenlik gösterse de, isteyenler için çok rekabetçi seçenekler sunmuyorlar. Bu, aslında, daha büyük ve dolayısıyla daha ağır arabaları yüklemek için diğer kategorilere göre daha yüksek yakıt tüketimini hesaba katmak da dahil olmak üzere, bütçeye daha fazla dikkat edilerek yapılması gereken bir satın alma işlemidir.

SUV: sıfır mı? Az kullanılmış mı?

Bu kadar çok avantaj ve cazibe merkezi olsa bile, bir sıfır SUV sahibi olmak hala Türkiye'de kolay değil. Yüksek yatırım değeri, onu hala tüm tüketicilere hizmet etmeyen bir kategori haline getiriyor. Peki ya çok para harcamadan bir SUVsatın alabilseydiniz? Aslında yapabilirsin. Günümüzde, bir SUV sahibi olma hayalinden vazgeçmek istemiyorsunuz, ancak yine de bu kadar yatırım yapmak istemiyorsanız, az kullanılmış araba sınıfını düşünmeye değer.

Clondle'da yeni SUV'unuzu satın almak

SUV araçlardan birine sahip olmanın pek çok avantajını bildiğiniz için SUV rüyası gittikçe yaklaşıyor, değil mi? Ve eğer fikir iyi bir satın alma yapmaksa, ipucu, özel olarak veya mağazalarda ve bayilerde kullanılmış araba satın almak için geleneksel pazardan kaçmak ve sizin için mükemmel otomobili bulmanın daha hızlı ve daha akıllı yollarını tanımaktır. Clondle evinden ayrılmadan herhangi bürokrasi olmadan en iyi SUV'u bulabilirsin. Clondle, araba satın almanın, satmanın ve takas etmenin yeni bir yoludur. Çözümümüz tamamen kullanıcı deneyimine odaklanmıştır, çok daha fazla pratiklik, güvenlik ve teknoloji sunar. Araç veri tabanımızı hızlı bir şekilde araştırdığınızda , az kullanılmış SUV'lar bulabilirsiniz. Ayrıca, tüm modeller analistlerimizin denetiminden geçtiği için güvenli bir iş yaptığına dair kesinlik kazanır.

Hayallerinizin SUV'unu hayal ettiğinizden çok daha yakın olabileceğini gördünüz mü? Neden bekliyorsun? Clondle ile hızlanın ve yeni arabanızı bulun!

221 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page