Mercedes AMG
top of page

Mercedes AMG


AMG: bu üç harf, yüksek otomobil performansını, seçkinliği, verimliliği ve yüksek dinamizme sahip sürüş keyfini dünya çapında temsil eder.
Mercedes AMG

Araba meraklısısınız veya araba arıyorsunuz, Mercedes uygun bir seçenek olur mu dediniz? Birden karşınıza bu üç harf çıkıyor: A M G. Nedir bu AMG?

AMG: Bu üç harf, yüksek otomobil performansını, seçkinliği, verimliliği ve yüksek dinamizme sahip sürüş keyfini dünya çapında temsil eder.

Bu yazımızda size AMG hakkında bilmeniz gerekenleri açıklayacağız.


AMG nedir ve nasıl ortaya çıktı?


Mercedes AMG, AMG firması kuruluşundan itibaren araçların dış yapısı, iç yapısı ve motor güç artırım konularında uzmanlaşarak günümüze kadar gelmiş bir firmadır.
AMG Nedir?

Mercedes-AMG GmbH, Mercedes-Benz'in yüksek performanslı araçlar üreten alt kuruluşudur.. Kurum 1967 yılında kurulmuş olup başlangıçta bağımsız bir mühendislik firması olarak Mercedes araçlarını geliştirmekteyken, 1999'da Daimler AG tarafından satın alınmıştır. AMG bağımsız olarak Mercedes-Benz AMG araçlarını tasarlamakta ve üretmektedir.

AMG, aslında bir modifiye firmasıdır. Araç modifiyesinde AMG’nin ilk kuruluş amaçlarından biri fabrika çıkış araçlarının standartlarını değiştirmektir. Uyguladığı araçlarda gerçekleştireceği modifiye oranının belli bir sınırı yoktur. Kurulum aşamasından itibaren bazı araç parça üretimleri de dahil olmak üzere motor, dış yapı ve iç mekan malzemelerini kapsayan geniş bir alanda iş yapmaktadır.

AMG diğer Mercedes paketlerine nazaran, daha agresif ve sportif görünüme, daha iyi performans seviyesine daha geniş karbon fiber kullanımına sahiptir. Mercedes paketlerinde daha yüksek bir satın alma hacmi sunar. Ayrıca Türkiye'ye gelen Mercedes paketlerinden her iki arabadan biri AMG 'dir.


AMG'yi diğerlerinden ayıran özellik nedir?


AMG araşların dış görünüşü her zaman sportif ve güçlüdür.
AMG Farkı: Kusursuz Sportif Duruş

Zaten mükemmele yakın teknolojiye aldığı Mercedes’leri, AMG işlemleri sonrası +500 beygir gücüne çıkartabilmektedir. Bu güçle birlikte maksimum hız süreleri ve kalkış zamanlarında mükemmel bir sonuç ortaya koyar. AMG kuruluş amacı da budur. Beklentinizin maksimum karşılığını verebilmek.

Sadece hız konusunda araçları maksimum performansa getirmez. Güvenlik yol tutuş gibi diğer konularda da, aracı en yüksek noktaya taşır.

Eğer bir Mercedes görüyorsanız, sportif tasarım dış görünüşü ve iç görünüşüne yansımışsa, aynı kasa arabalardan fark ediliyorsa, bu araç AMG 'dir.


Hangi Mercedes modellerde bulunur?


AMG ilk çıktığı yıllarda genellikle üç numara düzeni ile bulunmaktaydı. Mercedes-Benz modellerine karşı iki rakam ile birlikte kullanılmaktaydı. (Örneğin S500 yerine S 63). İlk harf Mercedes sınıfını, arkasından gelen iki rakam ise motor hacmini göstermektedir.

Son yıllarda artan satış rakamları sonucunda, bu gelenek bozulmuş saha daraltılmış biçimde tüm araç modellerine eklenmiştir.



AMG konfor ve lüx'ü yansıtır.
AMG İç Dizayn

AMG her zaman doğru bir seçenek midir?

Ülkemizde araç alımı gereksinimlerden çok, daha sonra nasıl satarım kurgusuyla alınmaktadır. İnsanlar alacakları modeli veya versiyonu seçerken genelde çok olan ve tutulan modeli seçerler.

Bu çok doğru bir seçim şekli değildir. Aslında seçeceğiniz model veya segment sizin sürüş şekline uygun olanı seçmeniz gerekir.

Eğer sportif sürüşten hoşnutsanız, aracını daha sert ve hızlı kullanmak istiyorsanız, AMG iyi bir seçenek olacaktır.


Eğer sportif sürüşten hoşnutsanız, aracını daha sert ve hızlı kullanmak istiyorsanız, AMG iyi bir seçenek olacaktır.
Mercedes E AMG

Eğer sizde az kullanılmış, sportif görünümlü Mercedes AMG almak istiyorsanız, Clondle tam size göre. Hemen bize ulaşabilir veya araçlarımızı inceleyebilirsiniz.



Evinden ayrılmadan aracını al sat
Clondle








106 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page