İkinci el arabanızın yeniden satış değerini nasıl artırabilirsiniz?
top of page

İkinci el arabanızın yeniden satış değerini nasıl artırabilirsiniz?

Güncelleme tarihi: 7 Tem 2023



İkinci el bir araba satmayı düşünüyorsanız, pandemi nedeniyle otomobil pazarındaki krize rağmen, iyi bir anlaşma alma şansınızın çok iyi olduğunu bilmek güzel.

Bununla birlikte, bunun için sihirli bir formül yok: bir araç satmak biraz iş gerektirebilir ve mümkün olan en iyi fiyatı sağlamak için, bir dizi önemli ayrıntı ve prosedürü hesaba katmak gerekir.

Bu yazı boyunca göreceğiniz gibi, ikinci el bir arabanın iyi bir satışını yapmak için, diğer önemli hususların yanı sıra, aracın iyi durumda, elden geçirilmiş ve çok iyi bakılmış olması önemlidir.

Ayrıca, aracı nasıl çekici bir şekilde sunacağınızı bilmenin ve bunu doğru şekilde nasıl yapacağınıza dair ipuçları vermenin neden önemli olduğunu anlayacaksınız.

Arabanızın değerini öğrenin

Kullanılmış arabanızı satmanın ilk adımı, elbette, takas etmek istediğiniz tutarı belirlemektir. Bu basit bir şey gibi görünse de, aracınızın fiyatlandırılmasında hata yapmamak ve iyi bir anlaşma elde etmek için bazı önemli hususlara dikkat etmek gerekiyor.

Öncelikle, sektör tarafından uygulanan maksimum ve minimum yeniden satış değerleri ile her modelin fiyat aralıklarında farklılıklar olduğunu unutmamak gerekir. Fipe , KBB ve Auto Evaluate gibi platformlar , otomotiv pazarındaki fiyatları bilmek ve aracınız için ne kadar talep etmeniz gerektiği konusunda daha iyi fikir sahibi olmak için mükemmel referanslardır.

Amacınız, aracınızın maksimum fiyatına mümkün olduğunca yakın bir satış değeri elde etmektir, ancak bu her zaman mümkün değildir, çünkü bu hesaplamaya kontrolünüz dışındaki bazı faktörler dahil edilir.


Model yılı ve kilometre

Pazarda, üretim yılı yerine aracın model yılı ve otomobilin ne kadar yol kat ettiği önemlidir. Burada yapabileceğiniz pek bir şey yok: Aracınız ne kadar bakımlı olursa olsun bu iki hususa göre fiyatlandırılacaktır.


Araba Rengi

Arabanızın rengi satışı etkiler.
Arabanızın rengi satışı etkiler.

Aracınızın fiyatını doğrudan etkileyen bir diğer faktör de renktir. Bir araştırmaya göre , belirli renklerin aracın amortismanı üzerinde etkisi oluyor: yeşil gibi daha göz alıcı olanlar daha az değerleniyor.

Gri veya gümüş tonları riskleri gizlemeye yardımcı olur ve daha düşük amortismana katkıda bulunur. Kırmızı ise daha az devalüasyona neden olan renkler arasındadır.


Talep Geçmişi

Halihazırda kazalara karışmış ve bir tür telafi edilebilir yapısal hasara maruz kalmış araçlar , onarımın nihai sonucu ne kadar iyi olursa olsun , değerlerinin %50'sine kadar bir azalmaya maruz kalabilir . Elbette kimse arabasına çarpılsın istemez, ancak başınıza geldiyse, devalüasyonla yüzleşmeye hazır olun.


Yer

Fiyatlar ülkenin her bölgesine göre değişiklik gösterme eğiliminde olduğundan, konum aracın değerini etkileyebilir. Diğer satıcıların aynı modeli nasıl fiyatlandırdığını öğrenmek için şehrinizdeki bayileri ve reklamverenleri araştırarabilirsiniz.

İkinci el bir arabanın satış fiyatı nasıl arttırılır?

Piyasanın aracınız için ortalama olarak ne kadar ödediğini öğrendikten sonra, yeniden satış değerini artırmanıza veya en azından aracın değerini düşüren faktörleri azaltmanıza yardımcı olabilecek bazı önemli ipuçlarını ve sırları öğrenmenin zamanı geldi.


Mekanik Sırayla

Aracı güncel tutmak satıcının yükümlülüğündedir. Bu nedenle, daha iyi bir yeniden satış fiyatı elde etmenize yardımcı olmak için, arabanın mekaniğinin düzgün olduğundan emin olun.

Fren balatalarını, motor yağını ve filtreleri düzenli olarak değiştirin ve alıcı üzerinde kötü bir izlenime neden olabileceğinden ve satışı tehlikeye atabileceğinden süspansiyon gıcırtılarını ve seslerini kontrol edin. Test sürüşü sırasında ön panelde istenmeyen ışıkların yanmadığından emin olmak için bujileri ve yakıt enjeksiyonunu kontrol edin ve yanmış ampulleri değiştirin.


Bayilik İncelemeleri

Revizyondan bahsetmişken, yetkili bayilerde elden geçirilen arabalar, diğer tamir atölyelerine gidenlerden daha iyi bir piyasa değerine sahip olma eğilimindedir. Parçaların değiştirilmesi durumunda, fabrika orijinallerini tercih edin.

Mümkünse , olası alıcıya ibraz etmek için incelemeler ve onarımlar için tüm belgeleri ve makbuzları saklayın .


Dışı güzel...

Otomobilin dış görünümü araç satışında oldukça önemlidir.
Otomobilin dış görünümü araç satışında oldukça önemlidir.

Otomobilin dış görünümü, alıcılar tarafından analiz edilen ilk özelliklerden biridir. Herhangi bir aşınma ve yıpranmanın boya üzerindeki etkisini en aza indirmek için araç gövdesine cila uygulamak veya hatta boyayı kristalize etmek iyi bir şey olabilir.


…ve içi güzel

Kimse kirli veya kokan bir araba almak istemez, değil mi? İdeal olan, arabayı her zaman temiz ve kokulu tutmak, aracın içinde sigara içmekten kaçınmaktır, böylece arabada hoş olmayan kokular ve lekeler olmaz. Aracı satarken bir diğer önemli ipucu da, ilgilenenleri kazanmaya yardımcı olmak için iyi bir iç temizlik uygulamak ve hafif bir koku sıkmaktır.


Arabayı kişiselleştirmekten kaçının

Özelleştirmeler, ikinci el araba pazarında pek kabul görmüyor. Arabada daha büyük tekerlekler ve kaplinler gibi herhangi bir estetik değişiklik yaptıysanız, bunu geri alın: Devalüasyonu ve pazarlıkta gecikmeyi önlemek için her şeyi kaldırmak daha iyidir.

Alçaltılmış arabaların yeniden satılması da çok daha zordur çünkü aracın orijinal yapısına büyük ölçüde müdahale ederler.


Yedeklerinizi saklayın

Yedek anahtarınızı ve araç kılavuzunuzu saklayın: Bu öğeler, alıcının güvenini artırmaya yardımcı olur ve satış anında önemli bir farklılaştırıcı olabilir. Aynı değerde ve onarım durumundaki araçlar arasında seçim yaparken kullanım kılavuzu ve yedek anahtarı olanlar öne çıkıyor.


Belgeleri Güncel Tutun

Ödenmemiş borçları ve belgeleri olan bir arabayı satmak, kötüye gitmeye ve olası bir iyi anlaşmayı kaybetmeye davetiyedir. Aracı satışa çıkarmadan önce zorunlu sigorta ve cezalar gibi araçla ilgili tüm borçları ödemeye çalışın.


Acele Etme

Acelecilik, mükemmelliğin ve iyi işin düşmanıdır. Çok acil bir durum olmadıkça, satışınızı iyi planlamaya çalışın ve mümkün olan en iyi pazarlığı beklemek için sabırlı olun.


Fotoğraflarda mükemmel

Arabanızın iyi fotoğraflarını çekmek satışta önemlidir.
Arabanızın iyi fotoğraflarını çekmek satışta önemlidir.

İyi odaklanmış ve farklı açılardan net görüntüler, aracı ayrıntılı olarak göstermek ve alıcıyı karar verme sürecinde etkilemeye yardımcı olmak için çok önemlidir. Bununla birlikte, ikinci el arabanızın yeniden satış değerini gerçekten en üst düzeye çıkarmak için profesyonel bir fotoğrafçının veya fotoğrafçılıktan sizden biraz daha fazla anlayan birinin yardımını almak çok önemli olabilir.

Daha fazlasını öğrenin: Fark yaratan ve satış anında aracınıza değer katmaya gerçekten yardımcı olan fotoğraflar elde etmek için fotoğrafçılığa dair bilgilere göz atın.


İyi bir açıklama metni yazın

Araç hakkında açıklama yazarken objektif olun, ancak iyi argümanlarınız da olsun. Çekici standart öğeler, göze çarpan seçenekler ve marka, model yılı, motor kapasitesi, yakıt türü, renk, kapı sayısı ve kat edilen kilometre gibi temel bilgiler gibi alıcının ilgisini çekebilecek ayrıntıları belirtin.

Eğer aracın ilk sahibi iseniz bu bilgi alıcılar için son derece önemlidir ve arabanızın satış değeri artırmaya yardımcı olabilir.


İdeal satış kanalını tanımlayın

Aracınızı nerede satmak istediğinize karar vermek, ikinci el arabanızı yeniden satarken mümkün olan en iyi fiyatı almak için esastır. Seçilen satış kanalına bağlı olarak beklentilerinizin altında teklifleri kabul etmeniz gerekebilir.

İlk olarak, mağazalardan, bayilerden ve galerilerden kaçının : muhtemelen daha rahat ve daha güvenli bir pazarlık olacaktır, ancak iyi bir kar marjı elde etmek ve ücretleri, masrafları ve komisyonları karşılamak için perakendeciler arabanız için daha düşük bir teklif yapacaktır...

Bu anlamda, en iyi yol, indirimde istediğiniz fiyatı alma şansının daha yüksek olduğu alıcılarla doğrudan pazarlık yapmaktır. Ancak bunun için aracınızı çevrimiçi ilanlar, sosyal ağlar, pazar yerleri ve özel web siteleri gibi dijital kanallarda tanıtmanız gerekecek . Yine de, iyi bir satış elde etmek için dikkatli davranmalısınız.

Ayrıca, arabanızı satın alırken hız ve kolaylık sunan, ancak bunun için çok az ödeme yapan çevrimiçi çözümler olduğundan, her hizmeti dikkatlice değerlendirmeniz gerekir.

Diğer bir detay ise, aracınızı alıp ilgili taraflarla test sürüşlerine kadar, transfer belgeleriyle tüm bürokrasi ile ilgilenmeye kadar bu doğrudan satışla ilgili tüm prosedürlerin sizin sorumluluğunuzda olmasıdır. Başka bir deyişle, uzun zamandır beklenen getiriyi elde etmek için değerli zamanınızı ayırmanız gerekir.


Sonuçta, ikinci el bir araba satmanın en avantajlı yolu nedir?

İkinci el araba satmanın zor olmayabileceğini zaten fark etmişsinizdir, ancak onu makul bir fiyata satmak ve gerçekten istediğiniz değeri elde etmek çok daha karmaşık bir iştir. Sonuçta, her satış kanalının avantajları ve dezavantajları vardır ve her birinin yalnızca güçlü yönlerini korumanın bir yolunu bulmak imkansız görünmektedir.

İkinci el otomobil satışını çok daha basit, pratik ve avantajlı hale getirmek için Clondle sizlerin yanında.

Clondle, arabanızı mümkün olan en iyi fiyata satmak için ihtiyacınız olan her şeyi bir araya getiren bir platformdur. Ve hepsinden iyisi: Evden çıkmanıza bile gerek kalmadan konfor alanınızda arabanızı yenilersiniz!

Alanında uzman profesyonel ekibimiz arabanızın satışını üstlenir ve her şeyle ilgilenir.

Clondle'da tüm kanalların avantajlarını tek bir hizmette birleştirmenin ve ikinci el arabanızın satış değerini artırmanın nasıl mümkün olduğunu şimdi anlıyor musunuz ?

Şimdiye kadar gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyen, hem aracınıza hem de zamanınıza değer veren bu öncü ve yenilikçi çözüm hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Web sitemizi ziyaret edin, yöneticilerimizden biriyle sohbet edin...

147 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page