İkinci el araba ne zaman satılır veya alınır?
top of page

İkinci el araba ne zaman satılır veya alınır?

Güncelleme tarihi: 7 Tem 2023


İkinci el araba
İkinci el araba ne zaman satılır veya alınır?

Şu anda, ikinci el bir araba satın almak, para biriktirmek isteyenler için büyük bir fırsat haline geldi, ancak yine de ikinci el arabaların iyi durumda olanları tercih ediliyor. Avantajlarına bakacak olursak pratikte yeni bir arabaya daha düşük bir fiyatta yatırım yapmak, bazı durumlarda fabrika garantisinin olması sayılabilir.


Birinin ikinci el araba almasının sebebi anlaşılırken, bu şartlarda araç satma sebepleri o kadar da bariz görünmüyor. Sonuçta, araba bu kadar iyi durumdaysa, güncel bakıma ve harika aksesuarlara sahipse neden satıyorsunuz?


İster inanın ister inanmayın: ikinci el bir araba satma nedenleri, araba satın almak kadar geçerlidir. Ve bu yazıda bahsetmek istediğimiz şey tam olarak bu.

İkinci el bir arabanın satışına yol açan 5 neden

1 - Ekonomik sebepler

Belki de bir kişinin ikinci el arabasını satmak istemesine neden olan ana faktörlerden biri finansal sorundur. Çeşitli nedenlerle faturalar arttı ve ay sonunda para, araba ile ilgili olsun ya da olmasın tüm sabit masrafları karşılamaya yetmiyor.

İşte bu noktada birçok araç sahibi, giderleri azaltmak ve finansmanı daha iyi yönetmek için "nakit" tutmak için araçlarını satmaya karar verir. Piyasadaki ikinci el araba ile böyle bir karar için zaman daha da uygun hale geliyor.


2 - Kullanılmış ve beğenilmemiş

Ayrıca arabalarını satın alıp bir süre kullandıktan sonra modelin hayal ettikleri gibi olmadığını anlayan insanlar da var.

Satın alma anında beklenti o kadar büyük olabilir ki , yön türü , yakıt tüketimi, boya rengi ve basitçe günlük hayatta kullanılabilirlik gibi bazı detaylar dikkate alınmamış olabilir .

Sonuç olarak, bazı sahipler, ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan bir modelle değiştirebilmek için modeli satışa çıkarıyor.


3 - Rutin beklenmedik bir şekilde değişti

İhtiyaçtan bahsetmişken, bu aynı zamanda bazı insanların ikinci el arabalarını satmalarının bir nedenidir.


Çoğu zaman, arabanın satın alınması tam bir istekle yapılır ve model aslında beklenen ihtiyaçlar için idealdir. Ancak yol boyunca işler değişir ve otomobilin nasıl kullanıldığına büyük ölçüde müdahale edebilirler.

Grup için daha büyük bir model talep eden aileye yeni üyelerin gelişi ya da şehirde dolaşmanın rutinini değiştiren bir iş değişikliği haberi, birçok insanı arabasını değiştirmeye yönlendiren faktörler olabilir.

Daha sürdürülebilir ulaşım araçlarının benimsenmesi gibi, sahibinin yaşam tarzındaki değişiklikler de araca olan talebi azaltabilir ve mükemmel koşullarda başka bir kullanılmış arabanın pazara ulaşmasını sağlayabilir.


4 - Önce yenilik

En güncel modeller.

Finansal sorunlar, rutin değişiklikler veya kullanılabilirlik ne olursa olsun, başka bir faktör göz ardı edilemez: birçok insan kullanılmış arabalarını sadece her zaman piyasadaki en son modelle çalışma arzusuyla satar.

Markaların her yıl yeni modeller piyasaya sürdüğü ve en son sürümü elinde bulunduranların bile en son sürüme geçmek ve kendilerini yeni teknolojilerle güncellemek istediği akıllı telefon pazarında olduğu gibi, birçok otomobil tutkunu da aynı şeyi yapmaktan, kullanılmış arabalarını satmaktan hoşlanıyor. En güncel modeli almak için.


5 - Devalüasyon korkusu

Tüm otomobiller zamanla değer kaybeder - bazıları daha fazla, bazıları daha az. Genel olarak, bu değer kaybı yavaş ve kademelidir ve pazarın kendisi, üretim yılı, model yılı, kilometre, koruma durumu ve özelleştirmeler gibi sayısız faktöre bağlıdır.

Bir arabanın yaşayabileceği en hassas devalüasyon - yaklaşık %10 - bayiden ayrıldığı andan ikinci kullanım yılı arasında gerçekleşir. Daha sonra, eğilim, devalüasyon oranının daha düşük olması ve giderek daha istikrarlı - ancak sürekli hale gelmesi yönündedir.

Bu nedenle, gelecekteki olası bir yeniden satışta para kaybını öngören bazı sahipler, bu anı öngörmeyi ve arabayı hala iyi bir değere sahipken satmayı seçiyorlar.

İkinci el araba satmanın avantajları

İkinci el bir araba satma sebebi ne olursa olsun, bu pazarlığın avantajları vardır. Bunlardan ilki ve en önemlisi, belki de cebinizde mali durumunuzu yeniden düzenlemek ve yeni, muhtemelen daha ekonomik bir araba için gelecek planları yapmak için paranızın olması.

Buna ek olarak, ikinci el bir araba satmak, sahibinin, çok fazla beklemeden, kullanımları, rutinleri için daha iyi bir araç aramasına izin vererek, aracın değer kaybetme riskini taşır. Ve dahası: Yeni bir şeyi sevenler, garajlarında her zaman en yeni modelleri bulundurma şansına sahiptir.

Ayrıca, ikinci el bir araba satışı, piyasada daha yüksek bir ciro yaratır ve daha fazla insanın, onlar için fazla ödeme yapmadan yeni araba satın almasına olanak tanır. Böylece sektör değer kazanır ve ikinci el bir araba herkes için iyi bir fırsat haline geliyor.


İkinci el araba satmanın avantajları.
İkinci el araba satmanın avantajları.

İkinci el bir araba satın almanın avantajları

Bugünlerde ikinci el bir arabaya yatırım yapmak yepyeni bir araba almak kadar güvenlidir. Kullanım süresinin kısa olması ile aracın bakımları güncel olması muhtemeldir ve herhangi bir acil onarım için ücret ödemenize gerek yoktur. Ek olarak, fabrika garantisi hala geçerli olabilir ve gönül rahatlığı ile sürmek isteyenlerin dikkatini çeker.

Bayiden kısa süre önce çıkmış ve yepyeni bir modelle aynı özelliklere sahip bir araba olduğu düşünülürse, satın alanlar için değeri oldukça caziptir.

Son olarak, ikinci el arabadaki tasarruflar da belgeleme sırasında ortaya çıkar. Transfere ek olarak, ruhsat, emlak vergisi ve hatta sigorta maliyetleri yeni bir araca göre daha düşüktür.



262 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page