Her profil için ideal araba nasıl seçilir?
top of page

Her profil için ideal araba nasıl seçilir?

Profiliniz için en iyi arabayı seçerken piyasada hangi araba kategorilerinin bulunduğunu bilmek büyük fark yaratır, katılıyor musunuz?

Ama bu tek başına yeterli değil. Tabii ki, zaten ne istediğinizi veya neye ihtiyacınız olduğunu bilmek bir avantajdır, ancak profiliniz için ideal arabayı bulabilmeniz için diğer faktörlerin dikkate alınması gerekir.


1- Bütçeyi değerlendirin

Bütçeyi değerlendirin.
Bütçeyi değerlendirin.

Diyelim ki bazı araba kategorilerini araştırdınız ve bazı modelleri tercih ettiniz. Size ve yaşam tarzınıza uygun arabayı gerçekten satın alıp almayacağınızı bilmek için öncelikle bütçenize uygun olup olmadığını anlamanız gerekir.

Bunun için bir arabada aradığınız, rutininize uyan özelliklerin neler olduğunu ve arama değerlerini listelemeye çalışın. Ancak o zaman, istediğiniz araca sahip olmanın ne kadara mal olduğunu ve karşılayabileceğiniz dahilinde olup olmadığını bilebileceksiniz.

Ama hata yapmayın! İstediğiniz araba her zaman ihtiyacınız olan veya sahip olabileceğiniz araba değildir. Özellikleri listelerken, neyin gerekli olduğuna, rutininizde gerçekten neyin fark yaratacağına odaklanın.

Örneğin tasarım detaylarına ve ekstra özelliklere bağlı kalmak, aracınızı yalnızca daha pahalı hale getirecek ve bütçenizden sapmanıza neden olacaktır.


2- İhtiyaçlara odaklanmak

Sadece özellikleri listelemek, profiliniz için doğru arabayı bulmak için yeterli değildir, çünkü kendinizi kaptırabilir ve odağınızı kaybedebilirsiniz. Bu nedenle, yeni başlayanlar için şu soruyu yanıtlamayı deneyin: "Rutinimde yaptığım her şeyi yerine getirmek için bir arabada neye ihtiyacım var?"

Cevabınıza yardımcı olması için, örneğin arabayı kaç kişinin kullanacağını düşünebilirsiniz. Kompakt bir hatchback'e sahip olmanın sizin için ideal olduğunu düşündüyseniz, ancak beş kişilik bir aileniz olduğunu düşünmediyseniz, gerçek ihtiyacınızı değerlendirmediniz önemlidir.

Ayrıca, en önemli şeyi, yani arabayı ne için istediğinizi de unutmayın. Seyahat, iş veya rutin için, kullanımınıza uygun bir model aramanız gerekir: sonuçta, seyahate alışık değilseniz, seyahat için bir arabaya yatırım yapmanın bir anlamı yoktur.

3- Araştırma Yapın

Araştırma yapın.
Araştırma yapın.

Bütçe, özellikler ve ihtiyaçlarla ilgili tüm araştırmalar ancak bir şekilde mümkündür: araştırma. Bu doğru! Aramazsanız, sizin için doğru arabayı bulamazsınız.

Ve tüm bu arama, profilinize uyan otomobilin kategorisi, hangi modellerin ihtiyacınız olan özelliklere sahip olduğu, ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığı gibi bir dizi ayrıntıyı ve elbette değerleri içerebilir.

Araştırmanız kapsamında ayrıca bir araba satın almanın yollarını, ödeme yöntemlerini ve hepsinden önemlisi, bakım ve ücretlerle birlikte gelecekteki harcamaları da düşünebilirsiniz - sonuçta, bakımını yapamıyorsanız bir arabaya yatırım yapmanın bir anlamı yoktur.

Bu nedenle yakıt tüketimi ve revizyonun ortalama maliyetinin yanı sıra IPVA değerleri, araç ruhsatı ve sigorta teklifini de araştırabilirsiniz.

4- İkinci el araba satın almayı düşünün

İkinci el araba satın almayı düşünün.
İkinci el araba satın almayı düşünün.

Yukarıdaki tüm öğeleri değerlendirseniz bile, ihtiyacınız olan ve profilinize uyan araca sahip olmaktan hala uzak olduğunuzu fark ettiyseniz, belki de diğer seçenekleri düşünmenin zamanı gelmiştir: ikinci el arabalar .

Değeri bütçenizden çok uzak olan sıfır araç düşünmeden önce ikinci el ve ikinci el araç seçeneklerini araştırmak her zaman ilginçtir. Ve nedeni basit: Belki de daha uygun fiyatlı alternatifleri değerlendirmeden, yüksek yatırım nedeniyle sizin için mükemmel bir modelden vazgeçiyorsunuz.

Sizi büyüleyen aynı model, ikinci el ya da yarı sıfır, çok daha cazip bir maliyete sahip olabilir ve bir araçta ihtiyacınız olan her şeyi karşılayabilir. Hepsinden iyisi, pazar, yenilerine hiçbir şey kaybetmeyen harika kullanılmış ve kullanılmış araba seçenekleriyle doludur.

Bu nedenle, kullanılmış ve kullanılmış modelleri de karşılaştırdığınızdan emin olun: örneğin yeni bir kompakt ile aynı değerde, daha geniş, kullanılmış veya yarı yeni bir model alabilirsiniz.


5- Test sürüşleri yapın

Test sürüşleri yapın.
Test sürüşleri yapın.

Hesaplamalar yaptınız, bütçeyi değerlendirdiniz, özellikleri listelediniz, ihtiyaçları gözden geçirdiniz, ikinci el arabaları değerlendirdiniz, ancak daha önce test sürüşü yapmazsanız, sizin için mükemmel olduğuna inandığınız araca yatırım yapmanın hiçbir faydası olmayacaktır.

Herhangi bir karar vermeden önce, araçla ilgili deneyiminizi değerlendirmeniz ve sürüşün nasıl olduğunu, konforun nasıl olduğunu, araca uyum sağlayıp sağlayamayacağınızı ve beklentilerinizi karşılayıp karşılamayacağını hissetmeniz çok önemlidir.

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page