Elektrikli Arabalar Avantajları ve Dezavantajları
top of page

Elektrikli Arabalar Avantajları ve Dezavantajları

Güncelleme tarihi: 7 Tem 2023


Neden Elektrikli Araba?

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen elektrikli otomobillere dev yatırımlar yapılıyor. Birçok marka, kendi elektrikli otomobilleri üzerinde çalışırken, rekabet de gittikçe artıyor. Peki neden tüm dünya elektrikli arabaya dönmeye çalışıyor? Hatta bazı ülkeler yakın tarihler verip, artık elektrikli araba dışında araba satışını yasaklamaya çalışıyor?


İçerik


Elektrikli Arabaların Avantajları


ormanlar
Çevreyi korumak hepimizin görevi

Çevreye Duyarlılık

Elektrikli arabaların en büyük avantajı, diğer motor seçeneklerine göre karbon salımının sıfır olmasıdır. . Son yıllarda araba şirketlerine karbon salınımı yüzünden büyük sorunlar çekmişlerdir. Bu cezalarla birlikte artık her marka kendi elektrikli arabasını yapmaya hatta, bazı markalar artık dizel veya benzinli motor üretimini sona erdirmeye karar vermişlerdir.



Şarj İstasyonları
Elektrikli Araba Şarj İstasyonları

Güçlü Sessiz Sürüş Deneyimi

Elektrikli arabalarla birlikte en büyük devrim, çalışırken çıkardıkları ses(sizlik) ve ürettikleri güçte meydana gelmiştir. Düşünsenize dizel bir motorun çıkardığı sesi yıllarca tüm markalar içeriye geçmemesi için uğraştılar. Fakat dışarıya verdileri gürültüde bir o kadar çoktu. Şu anda en basit bir elektrikli motorun verdiği güç dizel veya benzinli motorun verdiği güç ile kıyaslanamaz.


Yakıt Tasarrufu

Elektrikli arabalar şarj maliyetleri düşünüldüğünde %50 ile %75 arasında tasarruf sağlar. Ayrıca bizim gibi fosil yakıt üretemeyen ülkelerde dışa bağımlılığıda azaltır.


Bakım Maliyeti

Dizel ve bezinli motorlar çalışma prensibleri gereği, çok fazla bakım gerektirir. Yağ filitre, ateşlem bölümleri, aktarma organları vb... Elektrikli motorların çalışma prensibi son derece basit ve kusursuzdur.

Elektrikli Araçların Dezavantajları

Gerçekçi bakıldığında pazara yeni giren bir teknoloji, herkes tarafından yadırganır veya gözlemlemek için beklenir. Servis, kullanım, üretim hataları gibi bir çok faktör gözden geçirilir. Elektrikli arabalar için en büyük faktör, şarj istasyonlarına erişim. Elbetteki zaman içerisinde sayıları artacak ulaşılabilmeleri daha kolay olacaktır.


21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page