BMW'de Lastik Basıncı Nasıl Ayarlanır?
top of page

BMW'de Lastik Basıncı Nasıl Ayarlanır?

BMW'nizdeki lastik basıncını nasıl sıfırlayacağınızı öğrenin ve lastik basıncının nasıl etkilenebileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.


Bir BMW'nin bakımı söz konusu olduğunda, lastik basıncını en üst düzeyde tutmak önemlidir. Premium otomobilinizin keyfini en iyi standartta çıkarmak için uygun şekilde doldurulmuş lastikler şarttır.


Lastik basıncı nedir?

Lastik basıncı, lastiklerinizin içindeki hava miktarını ifade eder . Doğru miktarda doldurduğunuzdan emin olmak, en iyi yakıt verimliliğini elde etmek , lastiklerinizi iyi durumda tutmak ve yollarda güvende olmanızı sağlamak için önemlidir. Lastik basıncı, lastiğe inç kare başına pompalanan hava miktarının hesaplanmasıyla veya BAR basıncı olarak bilinen başka bir ölçümle ölçülür. Aracınız için tavsiye edilen lastik basıncını aracınızın el kitabında, yakıt kapağının içinde ve yolcu kapısının içindeki eşikte damgalanmış olarak bulabileceksiniz. Her BMW modelinin kendi tavsiye edilen lastik basıncı olacaktır, bu nedenle benzini doldurmadan önce sizinkini onayladığınızdan emin olun. Lastik basıncınızı neler etkileyebilir? Özellikle uzun bir yolculuğa çıkmadan önce, düzenli bakım listenizde lastik basıncının olması gerçekten önemlidir . BMW'nizdeki lastik basıncını etkileyebilecek birçok şey vardır, örneğin: Delinmeler veya yıpranmalar Lastik basıncını kaybetmenin en bariz nedenlerinden biri delinmesi veya yıpranmasıdır. Yavaş sızdırmaları fark etmek daha zordur, ancak bir lastikteki basıncın diğerlerinden daha hızlı düzenli olarak azalması, havanın yavaşça kaçtığının iyi bir göstergesidir. BMW'nizin lastiğinde bir delik varsa, genellikle basıncın günde yaklaşık 4 PSI düştüğünü fark edeceksiniz.

Sıcaklık değişiklikleri

Lastikler yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarında genişler ve soğuk olduklarında büzülürler ve bu da lastik basıncında değişikliklere yol açabilir. Bu gibi sıcaklık değişiklikleri, lastiklerin yetersiz veya fazla şişirilmesine neden olabilir. Hava değiştiğinde lastiklerinizi düzenli olarak izlemek ve şişkinlik gibi belirtilere dikkat etmek iyi bir fikirdir.

Arızalı lastik valfi

Lastik supabı, havayı lastiklerinizin içinde kilitli tutmak için yerine yerleştirilmiştir, bu nedenle hatalı bir supap basınç kaybına neden olabilir. Arızalı bir hava valfinde, bir delinmede olduğu gibi basınç kaybı yaşarsınız. Sorunun bir delinme olduğu sonucuna varmadan önce valfinizi kontrol etmek iyi bir fikirdir.

Lastiğin hasar görmesi

Lastik basıncındaki düşüşün bir diğer nedeni, lastiği janta bağlayan iç çember olan lastik damaklarının hasar görmesi olabilir. Bu, fazla mesai ile meydana gelebilir, bu nedenle bir süredir BMW'nizde bulunan eski lastiklerde daha yaygındır. Tekerlekleriniz yanlış hizalanırsa lastik damaklarınızda da hasar yaşayabilirsiniz, ancak bu genellikle saygın bir serviste basit bir düzeltmedir.




BMW'de lastik basıncı nasıl sıfırlanır

BMW'niz oldukça akıllı - lastik basıncı sensörlü yeni modellerde, iDrive sistemi basınç düştüğünde size haber verir.

BMW'nizdeki lastik basıncını sıfırlamak hızlı ve kolaydır:

  1. BMW'nizdeki lastik basıncının düşük olduğunu fark ettiğiniz anda, güvenli bir yerde kenara çekin ve lastiklerinizin durumunu kontrol edin. Run Flat lastiklerle güçlendirilmiş yan duvarlar, 80 km/sa hızla 80 km'ye kadar seyahat edebileceğiniz anlamına gelir - ancak genellikle mümkün olan en kısa sürede durmak daha güvenlidir

  2. iDrive sistemini kullanarak ve Araç Durumu bölümüne, ardından lastik basıncı monitörüne giderek bireysel lastik basıncını kontrol edin

  3. Hangi lastiğin yanlış lastik basıncına sahip olduğunu belirledikten sonra, lastiğinizi doğru PSI değerine kadar doldurun

  4. iDrive sisteminde Araç Durumu ve Lastik Basıncı bölümüne geri dönün ve 'Lastik Ayarları'nı seçin

  5. Ayarlar menüsünün altında, 'Sıfırlama Gerçekleştir' seçeneğini bulmalısınız.

  6. BMW'niz çalışıyor ve duruyorsa, sıfırlama seçeneğini seçebilir ve sıfırlamanın tamamlanması için kısa bir sürüşe çıkabilirsiniz (iki ila altı mil yapmalıdır).

Lastik basıncınızın düzenli olarak düştüğünü fark ederseniz, özellikle de bir lastik diğerlerinden daha hızlı iniyorsa, bir servise gidip fikrini almakta fayda var. Sorunlara neden olan bir patlak veya hatalı bir lastik valfiniz olabilir.

BMW iDrive, gösterge panelinde bir sürü düğmeye ve anahtara ihtiyaç duymadan çeşitli özelliklere erişmenizi sağlayan, otomobile takılan lüks bir sistemdir.

BMW'nizin yaşına bağlı olarak, iDrive sisteminizde dokunmatik ekran veya koltuklar arasındaki klasik döner düğme aracılığıyla gezinebilirsiniz. BMW'nin daha yeni modelleri ayrıca sesli komut ve direksiyon simidi kontrollerini kullanır.

iDrive sistemi son derece kullanışlıdır ve çeşitli eğlence, konfor ve araç yönetimi işlevlerine erişim sağlar.

En yeni sistem iDrive 8.0 modelidir ve hareketle kontrol, sıcaklıkları kontrol etmek için bir klima menüsü, sesle kontrol ve Apple CarPlay ve Android Auto gibi özellikler içerir .

2D ve 3D uydu navigasyonu için iDrive bilgi-eğlence ekranını kullanabilecek, ayrıca park etme ve manevralar için 360 derecelik kamerayı kullanabileceksiniz.

Bu nedenle BMW iDrive, lastik basıncı gibi araç ayarlarını izlemek için kullanışlı olsa da, sistem otomobil genelinde pek çok özelliği kullanmak için harikadır.

Her şeyi tek bir yerde tutan ve karmaşık bir kurulum ihtiyacını ortadan kaldıran kullanışlı bir sistemdir.


BMW'inize özel lastikler arıyorsan, hemen inceleyebilirsin.


19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page