BMW ConnectedDrive nedir?
top of page

BMW ConnectedDrive nedir?

BMW ConnectedDrive sürücüler için gerçek bir yardımcı olabilir mi ve tam olarak ne yapabilir?

BMW ConnectedDrive nedir? 

Bilgi eğlence sistemleri bugünlerde sürücü destekleri ve interaktif bağlantı uygulamalarıyla dolu.

Bilgi-eğlence sistemi arabanın dışarıya dijital bağlantısıdır. Bugünlerde bilgi-eğlence sistemine sahip olmayan arabaları hayal etmek zor.

Ama ne yazık ki ülkemizdeki yasal konular yüzünden kullanılmamaktadır.

Araba sürüş sisteminizin merkezi olan bu ekran, arabanızı mümkün olan en sorunsuz sürüş deneyimi haline getirmek için her üretici tarafından benzersiz bir şekilde tasarlanmıştır.

BMW ConnectedDrive, elektrikli arabalar da dahil olmak üzere her yeni BMW otomobilinde artık bulunan BMW'nin bağlantı paketidir.

BMW, Apple CarPlay ve Android Auto gibi favori uygulamalar, sürücüleri kör nokta yardımı ve şeritte kalma yardımı gibi güvenlik işlevleri ve yolculuk planlaması gibi kullanışlı menülerle birleştirmek için kendi yazılımını oluşturdu .

ConnectedDrive ilk olarak 2008'de piyasaya sürüldü, ancak şimdi tek bir ad altında üç temel hizmete atıfta bulunuyor: Dijital Hizmetler; Sürücü Yardım Hizmetleri; ve BMW Connected Uygulaması.

Temel olarak, arabadaki yaşamınızı düzene sokar, güvenliği ve kullanıcı deneyimini geliştirir ve sürüşü olabildiğince rahat hale getirir.

BMW'nizi internete bağlayan bir sim kart sistemidir ve buna bilgi-eğlence ekranı, dijital kadranlar ve akıllı telefonunuz aracılığıyla erişebilirsiniz.


Dijital hizmetler ne yapabilir? 

BMW ConnectedDrive'ın kapsadığı dijital hizmetler, mümkün olan en sorunsuz yolculuğu yapmanıza yardımcı olur ve bu, siz daha araca binmeden başlar.

BMW ConnectedDrive'ın dijital hizmetleri dört bölümden oluşur. 'Asistanım', Açılış Hizmetleri, Uzaktan Hizmetler, Uzaktan 3D Görünüm ve Akıllı Kişisel Asistan ile size yardımcı olur.

BMW, yolculuğunuzun ihtiyaç duyabileceği her şeye yardımcı olacak kendi asistanınızı sağlamak için tasarladı.

Hizmetlerden kablosuz güncellemelere ve ne kadar verimli sürdüğünüze kadar aracınızla ilgili tüm bilgiler için Dijital Hizmetlerin 'Arabam' bölümünü kullanın.

Eğlence ve araç içi bilgi-eğlence için 'Hayatım' özelliğini kullanmak isteyeceksiniz.

Akış için akıllı telefonunuzu Apple CarPlay veya Android Auto'ya bağlayabilir veya doğrudan Deezer (Jay-Z platformunu unutmayın) gibi uygulamalara bağlanabilirsiniz.

'Yolculuğum', gerçek zamanlı trafik bilgisinden konum servislerine kadar her şeyi içeren Dijital Servislerin yoldaki kısmıdır.

BMW ConnectedDrive arabama ne katar? 

BMW şu anda yeni otomobilleri için İşletim Sistemi 7'yi kullanıyor. ConnectedDrive öğrenilen ihtiyaçlarınızın, tercihlerinizin ve rutinlerinizin karşılandığından emin olmak için yapay zeka kullandığından arabanıza çok şey katar.

BMW'nize biner binmez, kendinizi anında evinizde hissetmeniz için size göre uyarlanacaktır.

ConnectedDrive'ın arabanıza eklediği şeylerin listesi kapsamlıdır, bu nedenle onu birkaç kapsayıcı gruba ayırmak daha kolaydır.

Sürme

ConnectedDrive (adından da anlaşılacağı gibi), sürüşünüzü bir çocuk oyuncağı yapmak için ihtiyacınız olan tüm zilleri ve ıslıkları size bağlayacaktır.

Buna güvenlik asistanları, park asistanları (hatta bazı BMW'ler kendilerini park ederler), sürüş modları, araç bulucu, yolculuk istatistikleri dahildir - gerçekten günlük sürüşünüzle ilgili her şey kapsanır.

Acil SOS ve arıza hizmetleri, hatırlanması gereken en güven verici özelliklerden biridir.

Dilerseniz koltukta otururken de BMW Uygulamasından kabin sıcaklığını ve ısıtmalı koltukları ayarlayabilirsiniz.

Elektrikli bir BMW kullanıyorsanız , bu sürüş hizmetlerinin pil durumunu, menzil hesaplayıcılarını ve BMW şarj ağına erişimi içerdiğini ve ayrıca yakındaki şarj cihazlarını, kullanılabilirliklerini ve maliyetlerini bulmanıza yardımcı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Eğlence

ConnectedDrive temelde akıllı telefonunuzu veya tabletinizi yansıtır. Favori uygulamalarınızdan, favori Audible podcast'lerinizden Spotify çalma listelerinize doğrudan indirebilir ve akış gerçekleştirebilirsiniz. Apple Watch'unuzu bile senkronize edebilirsiniz.

Kişiselleştirme

Bu, BMW Concierge'in gerçekten kapsadığı her şey için gevşek bir şemsiye terimdir. BMW, iş ve ev hayatınızı hareket halindeyken sizinle birlikte hareket ettirmeye çalıştı.

Bu, eller serbest bir asistan kurulumudur - aramaları ve toplantıları arayabilmeniz için takvimleriniz senkronize edilir ve bir sonraki iş etkinliğinize veya çocuğunuzun spor etkinliğine varış zamanınızı tahmin eder.

Mesaj dikte edebilir, uçuş saatlerini ayarlayabilir, restoran ve otel rezervasyonlarını bulabilirsiniz. İnanılmaz derecede etkileyici ve hareket halindeyken hayatla hokkabazlık yapmanın stresini ortadan kaldırmalı.

ConnectedDrive nasıl çalışır ve diğer dijital tekliflerden farkı nedir? 

BMW ConnectedDrive, piyasadaki en gelişmiş dijital hizmet platformlarından biridir.

BMW bilgi-eğlence dokunmatik ekranınıza yüklenen yazılım aracılığıyla çalışır.

Fiziksel olarak BMW'nizdeki kavisli dokunmatik ekran sistemi veya (eski modellerde) merkezi ekran ve beraberindeki kadranlar aracılığıyla ona erişirsiniz.

Ayrıca direksiyona monteli kontrolleri ve BMW Uygulamasını kullanarak da erişebilirsiniz.

Arabanıza yerleştirilmiş bir akıllı telefon sistemi gibi düşünün. 4G SIM kart kullanarak internete bağlanır ve mevcut mobil bağlantıya geçer.

En kapsamlı ve sezgisel dijital servis sistemlerinden birinin peşindeyseniz, BMW'nin ConnectedDrive'ı ile yanlış gidemezsiniz.

Sizi ve tercihlerinizi anlamak ve otomobilin farklı sürücülerini ayırt etmek için tasarlanmıştır.

ConnectedDrive'ın diğer dijital tekliflerden ayrıldığı yer burasıdır. MyBMW Uygulaması, ConnectedDrive'ı kullanmaya başlamak için mükemmel bir yoldur ve uygulama ile araç içi deneyim arasındaki uyumun en teknoloji düşmanı sürücüleri bile rahat ettirdiğini göreceksiniz.

Yavaş yavaş sizi öğrenir ve istediğiniz hızda profillerinizi oluşturabilirsiniz. Biraz flört etmek gibi, birlikte daha fazla zaman geçirdikçe tuhaflıkları anlıyorsunuz.


BMW İX
BMW İX

BMW ConnectedDrive'ın maliyetleri nelerdir?

Türkiye'de herhangi bir yeni BMW satın aldığınızda BMW ConnectedDrive, sahip olduğunuz ilk üç ay boyunca ücretsizdir.

Daha sonra abonelik ile istediğiniz hizmetlere devam edebilirsiniz.

Biraz Netflix'e abone olmak gibi, ne kadar çok özellik istiyorsanız, abonelik hizmeti o kadar pahalı olacaktır.

Farklı paketlere ve özelliklere diğerlerine göre öncelik vererek aboneliğinizi istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Örneğin, navigasyon hizmetleri için 12 aylık bir abonelik yaklaşık 80 £ tutarındadır.

Daha pahalı özelliklerden biri olan Dur ve Kalk işlevli Aktif Hız Sabitleyici, bir kereye mahsus 750 sterlinlik bir satın almadır.

Aralarından seçim yapabileceğiniz 12 paket var ama arabanızı kontrol etmeniz gerekecek çünkü aracın yaşına bağlı olarak bazı donanımlar belirli güncellemeleri veya paketleri desteklemeyebilir.

Ayrıca, ısıtmalı koltuklar gibi bazı bireysel eklentiler için aylık ödeme yapmayı da seçebilirsiniz, böylece onlara ihtiyaç duymayacağınız aylarda paradan tasarruf edebilirsiniz - bu kullanışlı, küçük bir tasarruftur!

Sizin için en önemli özellikleri tartmanızı (aileniz kullanıyorsa, Güvenlik Asistanları olabilir, daha genç bir sürücü ise eğlence isteyebilir) ve buna göre öncelik vermenizi öneririz.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page