Audi ve BMW: Markaların Savaşı
top of page

Audi ve BMW: Markaların Savaşı

Hangisi size daha uygun – Audi mi BMW mi? Karşılaştırma incelememizde en popüler iki premium otomobil üreticisini değerlendiriyoruz.


Hangisi size daha uygun – Audi mi BMW mi? Karşılaştırma incelememizde en popüler iki premium otomobil üreticisini değerlendiriyoruz.
Audi ve BMW: Markaların Savaşı

BMW ve Audi – yaptıkları işte son derece iyi olan iki Alman rakip. Geçmişlerinde uzun bir premium model geçmişi varken, hangi marka sizin için doğru? Hangi seçeneğin başı çektiğini görmek ve stil, teknoloji, sürücü kalitesi ve güvenilirliği öne çıkarmak için her üreticinin öne çıkan özelliklerini karşılaştırıyoruz.

Tarih Hem Audi hem de BMW uzun ve gururlu bir geçmişe sahiptir. İlk Audi - Type A Sport-Phaeton - 1910'da piyasaya sürüldü, ardından bir yıl sonra Type B geldi. Audi ayrıca, sollama yapmayı daha kolay ve daha güvenli hale getiren ve trafiğin daha iyi görülebilmesini sağlayan soldan direksiyonlu bir araba üreten ilk üreticiydi. Üretici, o zamandan beri, 1980'lerde turboşarjlı Quattro'nun (tanıdık geliyor mu?) piyasaya sürülmesi de dahil olmak üzere birçok başarıya imza attı. Bu, dünyanın ilk dört tekerlekten çekişli spor otomobiliydi. BMW, 1916'da kurulan ve orijinal olarak uçak motorları üreten Audi kadar eskiye gitmiyor. BMW logosunun geldiği yer burasıdır - bir uçak pervanesine benzer. BMW, 1928'de Automobilwerk Eisnach (AWE) adlı küçük bir otomobil üreticisini satın alarak ona ilk arabası olan Dixi'nin haklarını verdi. O zamandan beri birçok başarılı modele imza attı ve dünyanın en tanınmış markalarından biri olmayı başardı. Donanım seviyeleri

Audi ve BMW serilerindeki her model, bir dizi donanımda mevcuttur ve bunlar, otomobilinizin birlikte geleceği özelliklerin ve ekstraların seviyesini tanımlar.

Audi Donanım Seviyeler


Audi A6

Audi serisindeki giriş seviyesi modeller Design olarak bilinir ve harika bir başlangıç ​​noktasıdır.

Temel olmaktan çok uzaklar ve LED farlar, Apple CarPlay ve Android Auto özellikli Audi Akıllı Telefon Arayüzü ve MMI Navigation Plus bilgi-eğlence kurulumu gibi özellikleri içeriyorlar.

Audi yelpazesindeki bir diğer başlangıç ​​noktası, arka hız sabitleyici, Bluetooth telefon bağlantısı ve sesle kontrol işlevi gibi özelliklere sahip SE modelleridir.

Daha büyük tekerleklere, daha alçak ve sert süspansiyona ve S line logolu spor koltuklara sahip daha keskin bir otomobil için Audi S line modeline geçin.

Daha koyu alaşımlar ve parlak siyah detaylar gibi S line özelliklerine siyah stil ekleyen Audi Black Edition modelleri de vardır.

Audi S modelleri, quattro dört tekerlekten çekişli ve yüksek performanslı turboşarjlı motorlara sahip olan serideki en sportif seçeneklerdir.

Her bir Audi donanım seviyesiyle birlikte gelen tam özellikler, seçtiğiniz modele ve üretildiği yıla bağlı olacaktır.

Daha yeni Audi'ler, her donanım seviyesinde daha fazla kit alırken, eski modellerde en yeni özelliklerin tümü olmayabilir.

BMW Donanım Seviyeleri

BMW aynı zamanda modelleri ile tümü seçtiğiniz otomobile göre farklılık gösteren bir dizi donanım sunar.

Çoğu modelde, giriş seviyesi donanım Spotline'dir. Özellikler arasında arka park sensörleri, hız sabitleyici, çift bölgeli klima ve 6,5 inç renkli ekran yer alabilir.

BMW Sport kaplama, otomobilinize sportif bir tarz katan ve süspansiyon ile tekerlekleri iyileştiren bir sonraki seçenektir.

BMW xLine modelleri, araca bağlı olarak uyarlanabilir süspansiyon, çepeçevre park sensörleri ve dijital sürücü ekranını içerebilen daha da fazla kit alır.

Çoğu kişi BMW M Sport modellerini ürün yelpazesinin en iyisi olarak görüyor çünkü bu otomobiller daha da sportif bir tarza, daha büyük tekerleklere ve daha alçak bir sürüş yüksekliğine sahip.

Tıpkı Audi'de olduğu gibi, bu donanımlarda seçtiğiniz modele ve arabanın kaç yaşında olduğuna bağlı olacaktır.

Güvenilirlik

Her iki marka da güvenilirlik açısından iyi derecelendirilmiştir , ancak BMW incelemelerde ve tüketici anketlerinde daha üst sıralarda yer almaktadır.

Bununla birlikte, Audi modelleri de iyi incelenir ve benzer şekilde derecelendirilir.

Audi modellerinin diğer arabalarla aynı platform üzerine inşa edilmiş olması ve aynı parçaları kullanması da rahatlatıcı olabilir, çünkü bildiğiniz gibi her yönüyle iyi çalışıyorlar.

Tüm BMW ve Audi modellerinde Euro NCAP güvenlik derecelendirmesi bulunmamakla birlikte , birçok seçenek dört ve beş yıldızlı ödüller alır, bu da bunların oldukça güvenli otomobiller olduğu anlamına gelir.

BMW i4, 2022'de dört yıldız alırken, BMW 3 Serisi beşin tamamını aldı. X5 ve 5 Serisi gibi diğer seçenekler, test edildikleri yıllarda beş yıldızla ödüllendirildi.

BMW modelleri, önden çarpışma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı ve kör nokta uyarısını içeren Aktif Sürüş Asistanı paketi gibi güvenlik teknolojisiyle birlikte gelir.

Audi A3 , A6 ve Q3 en son testlerinde beş yıldızla ödüllendirildi ve Audi Pre Sense, uyarlanabilir hız sabitleyici ve Aktif Şerit Yardımı gibi güvenlik özellikleri sunuluyor.


Karar: Audi mi BMW mi?

BMW ve Audi söz konusu olduğunda, kazanan büyük ölçüde kişisel favorinize bağlı olacaktır. Her markanın kendi avantajları ve dikkate alınması gereken noktaları vardır, bu nedenle neyi tercih ettiğinizi görmek için ürün yelpazesine bir göz atmanız gerekir.

Audi, iç tasarım ve konfor konusunda liderliği ele alırken, BMW, heyecandan hoşlanıyorsanız daha uygun olabilecek daha rafine performans merkezli motor seçeneklerine sahiptir.

Stil sahibi olmak da objektiftir - şık ve klasik mi yoksa tehditkar ve sportif mi tercih edersiniz?

Seçim size kalmış.


20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page