Araba lastiklerinen tasarruf edilir mi?
top of page

Araba lastiklerinen tasarruf edilir mi?

Güncelleme tarihi: 22 May 2023

Lastik satın almak, araba sahibi olmanın pahalı bir gideri olabilir, ancak güvenliğinizden ödün vermeyecek bütçe seçenekleri de mevcuttur. Yakıt ekonominizi iyileştirmek için daha iyi lastikleri tercih edebilirsiniz.

Lastik değiştirmek, bir araba sahibi olmanın kaçınılmaz ve pahalı parçalarında biridir, ancak patlak, aşınmış veya hasar görmüş lastiklerle araba kullanmak tehlikeli ve asla yapmamanız gereken bir şeydir.

Lastiklerinizi değiştirmek için en ucuz seçenek cazip olsa da, güvenliğinizden asla ödün vermemeniz gerektiğini unutmayın.

Ekonomik araba lastikleri kullanılabilir mi?

Ekonomik lastikler, hala güvenlidirler ve gayet iyi çalışırlar. Ancak üretim maliyetleri düşük olduğu için yüksek kalite lastikler göre daha az güvenilirdir.

Tüm lastiklerin aynı güvenlik standartlarını karşılaması gerekir, dolayısıyla rakamından çok güvenlik özellikleri önemli olmalıdır.

Şiddetli yağmur gibi daha uzun bir fren mesafesine sahip oldukları test edilen hava koşullarını test ederken bütçe seçeneklerinin birinci sınıf lastikler kadar iyi performans göstermediğini fark edebilirsiniz . O zaman en optimum seçimi yapmalısınız.

Bazı arabaların daha iyi yol tutuşlu bir lastikle daha iyi performans gösterdiğini belirtmekte fayda var. Daha az ücret ödemek için güvenliğinizden fedakarlık yapmayın!

Ekonomik lastikler ve premium lastik arasındaki fark nedir?

Tüm lastiklerin aynı güvenlik standartlarını karşılaması gerekirken, premium markalar bu hedefleride aşmayı tercih eder.

Üreticiler lastiklerini yapmanın mümkün olan en iyi yolunu araştırmaya çok fazla zaman ve para harcarlar, böylece kaliteli bir ürün elde ettiğinizi bilirsiniz.

Karşılaştırma yapmak ve satın almak için geldiğinizde kendi lastiklerinizde ve yeni lastiklerde bir etiketleme sistemi fark edeceksiniz. Bu, lastikleri üç temel nokta için derecelendiren AB düzenleme ölçeğidir:

  • Gürültü : Yoldaki gürültü seviyesi, biri en sessiz olmak üzere 1 ses dalgasından 3 ses dalgasına kadar sıralanır.

  • Yakıt verimliliği: A (en iyi) ile G (en kötü) arasında derecelendirilen lastikler, yakıt tüketimini nasıl etkilediklerine göre sıralanır.

  • Islak performans : lastiğin ıslak frenleme koşullarında ne kadar iyi tepki verdiğine ve yavaşladığına göre A (en iyiden G'ye (en kötü) derecelendirildi.

Ekonomik lastikler muhtemelen bu ölçeğin alt ucunda yer alacak, ancak yine de güvenli olacak ve yollarda gayet iyi çalışacaktır.

Kapsamlı tasarım ve üretim süreçleri nedeniyle birinci sınıf lastiklerin bütçeye uygun muadillerinden daha uzun süre dayanması muhtemeldir. Sürüş şekliniz arabanızın bakımını nasıl yapacağınızı etkileyecektir, ancak ekonomik lastiklerin genellikle daha hızlı değiştirilmesi gerekir.



Düşük fiyatlı lastikler yanlış bir seçim mi?

Daha ucuz bir lastiğin ilk satın alınması, satın alma anında size para kazandıracak olsa da, daha hızlı değiştirmeniz gerekirse daha pahalı olacaktır.

Premium lastikler daha uzun süre dayanır ve daha fazla kilometre kat eder, bu nedenle gerçekten uzun mesafe kat etmek istiyorsanız bunları tercih etmeniz önerilir.

Ancak bazen piyasadaki en gösterişli modelleri satın alacak kadar nakit paramız olmayabilir. Ekonomik lastikler her zaman yıpranmış, artık kullanım ömrü bitmiş lastiklerden daha iyidir.

İyi bir fiyata kısmen aşınmış bir premium lastik seti bulmaya çalışabilir veya belki orta seviye bir setin maliyetlerine bakabilirsiniz.

Birinci sınıf lastiklere yatırım yapmanın uzun vadede size tasarruf sağlayıp sağlayamayacağını düşünmeniz veya fiyat noktanıza uyan diğer seçenekleri değerlendirmeniz gerekir.

Kısmen aşınmış lastikler nelerdir?

Kısmen aşınmış lastikler, daha önce kullanılmış, genellikle ikinci el arabalardan veya hurdalardan çıkan lastiklerdir. Kendi aracınıza uyması için bu lastikleri daha ucuza satın alabilirsiniz, ancak güvenlik ve kalite açısından en iyi seçenek olmayabilir .

Kısmen aşınmış lastik satıcılarının güvenli bir ürün sattıklarından emin olmak için uymaları gereken yönergeler olsa da bu, bu yönergelere her zaman uyulduğu anlamına gelmez.

Lastikler iyi durumda olmalı, sırtta görünür kesikler veya yan duvarda çıkıntılar olmamalıdır ve lastiğin genişliği ve çevresinde en az 2 mm diş olması gerekir. Ayrıca açıkça 'kısmen yıpranmış' olarak işaretlenmelidirler.

Kısmen aşınmış lastikler daha ucuz bir seçenektir, ancak o kadar güvenli değildirler. Biraz para tasarruf yapmak için risk almaya değip değmeyeceğini düşünmeniz ve arabanıza takmadan önce lastikleri iyice kontrol etmeniz gerekecektir. Kapsamlı bir şekilde kontrol edildiğini ve olası en iyi güvenlik standartlarını karşıladıklarını her zaman garanti edemezsiniz.

Şüpheniz varsa, güvenebileceğinizi düşündüğünüz saygın bir satıcıdan satın almak daha iyidir. Düşük kaliteli lastiklerle araç kullanmak gerçekten tehlikeli olabilir ve riske atmanız gereken bir şey değildir.

Lastikler yakıt tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir mi?

Yakıt tasarruflu lastikler, daha az yakıt kullanacak ve lastik sırtını daha uzun süre koruyacak şekilde üretilmiştir, böylece yakıt ekonominizi geliştirebilir ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Bu lastikler, ısı direncini en aza indirmek ve daha düşük yakıt tüketimi seviyeleri oluşturmak için özel bir bileşim kullanılarak yapılmıştır. Ayrıca daha aerodinamik bir seçenektirler ve ekstra sertlikleri, daha verimli dönmelerine yardımcı olur.

En iyi yakıt ekonomisine sahip lastikleri bulmak için, satın alırken iyi bir lastik verimlilik derecesi aramanız gerekir. Daha önce de söylediğimiz gibi, A sınıfı en verimli lastikler için altın standarttır, bu nedenle en yakıt dostu lastikleri istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken şey budur.

Verimli sürüş ve yakıt tasarrufu yapmak ve ayrıca hibrit ve elektrikli otomobillerde kilometre mesafenizi maksimuma çıkarmak için takip edebileceğiniz başka ipuçları da var . Hafif seyahat etmek, vites değişimlerinizi kullanmak ve motorunuzu sıcak tutmak başlamak için iyi bir yerdir.



Aracınız için kış lastiğine mi ihtiyacınız var?

Kış lastikleri, aracınıza daha soğuk koşullarda daha iyi durma mesafesi sağlamak ve test havasında daha iyi yol tutuşu sağlamak için tasarlanmıştır. Kar, yağmur ve buzu işlemek için daha iyi olan daha derin bir dişe sahiptirler ve aşırı sıcaklıklarda kırılganlaşmalarını ve parçalanmalarını önleyen daha yüksek bir kauçuk içeriği sunarlar.

Türkiye'de kış lastiği uygulaması kanunen belirli bölgelerde zorunlu olsa da, güvenliğiniz için kış lastiği kullanmanız gerekmektedir.

Arabanızın lastiklerinin daha uzun süre dayanmasını nasıl sağlarsınız?

Bütçe, orta sınıf, premium ve hatta ekstra bir kış seti seçmiş olsanız da, lastiklerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Yanlış basınç lastiklerinizin daha fazla veya düzensiz aşınmasına neden olabileceğinden, aracınızın el kitabındaki yönergelere uygun olduğundan emin olmak için lastik basıncınıza dikkat etmelisiniz.

Lastiklerinizin diş derinliği de önemlidir. Bu, lastiğin genişliğinin dörtte üçünün ortasında, tüm yol boyunca ölçülmelidir.

Arabanız için en ugun lastikleri nasıl edinebilirsiniz?

Lastikler yüksek maliyetli olabilse de, kullanışlı ipuçlarımızı kullanmak uzun vadede paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

  1. Lastiklerinizi kısmen yıpranmış olarak satın alın veya ekonomik seçeneği tercih edin - daha ucuz lastiklerin en uygun maliyetli seçenek olup olmadığını düşünün veya kısmen yıpranmış bir set satın alın.

  2. Yakıt tasarruflu lastikler seçin - yüksek yakıt verimliliği derecesine sahip lastikler, yakıttan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

  3. Alışveriş yapın - başka bir yerde daha iyi bir anlaşma veya hatta indirim bulabilirsiniz. Etrafınıza bir göz atın ve bazı alıntılar alın.


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page