Araba bakımında para tasarrufu
top of page

Araba bakımında para tasarrufu

Para tasarrufu ipuçlarımızla araba servisi söz konusu olduğunda harcamalarınızı azaltın.


Araç bakımında tasarruf etmenin en iyi yolları

Bir araca sahip olmanın bir kısmı, düzenli servis , muayene ücretleri ve diğer bakımları içeren bakım masraflarını karşılamaktır .

Arabanız söz konusu olduğunda biraz tasarruf etmek için yapabileceğiniz birkaç şeyin yanı sıra araba sigorta ve kasko gibi diğer masraflar da var.

Aracınızda onarım yapmaktan kaçınarak veya çok uzun süre göz ardı ederek güvenliğinizi asla riske atmamalısınız, ancak paradan tasarruf etmenin yolları vardır.

1) Lastikler ve yedek parçalar için alışveriş yapın - ancak güvenlikten ödün vermeyin!

Arabanızda güvenli ve yüksek kaliteli bir onarım yaptırmak için her zaman en gösterişli, en yeni parçaları satın almak zorunda değilsiniz.

Aracınız için kalitesiz veya uyumsuz parçalar satın alarak güvenliğinizden asla ödün vermemelisiniz, ancak bütçenize uygun seçenekler mevcuttur.

Aslında, arabanız için ikinci el ama yine de iyi durumda olan kısmen aşınmış parçalar bile satın alabilirsiniz .

Arabalar konusunda çok deneyimli değilseniz, o zaman bu parçaları tedarik etme konusunda yardım almak veya aranacak doğru şeyler ve sorulacak sorular hakkında tavsiye almak iyi bir fikir olabilir.

Yerel servisler daha ucuz seçenekler bulmanıza yardımcı olabilir, ancak en iyi seçeneği bulmak için her zaman birkaç fiyat teklifi arayın.

2) Hataları geç olmadan çözün

Hemen geçeceğini umarak bu yeni gürültüden veya yanıp sönen ışıktan kaçınmak cazip gelebilir , ancak sorunun daha da kötüye gitmesi olasıdır.

Onarımlarla ortaya çıktıkları anda ilgilenerek uzun vadede genellikle tasarruf edebilirsiniz.

Sorunu çözmek veya daha kötüye gitmesini önlemek için önleyici bir önlem bile alabilirsiniz, ancak bir sorunu uzun süre bırakmak arabanıza tamir edilemeyecek şekilde zarar verebilir.


3) Bakımı hep zamanında yaptırın

Servis, arabanızın en iyi durumda kalmasına yardımcı olmak için yapılması gereken düzenli bir kontroldür ve genel kontroller, yağ değişimleri ve sıvı ve soğutma sıvısı seviyelerinin bakımı gibi şeyleri içerebilir.

Bu kontrolleri düzenli olarak yaptırmak, aracın sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve herhangi bir sorunu daha kötüye gitmeden tespit etmenizi sağlar.

Özellikle premium veya yeni bir arabanız varsa, üreticinin garajında ​​​​düzenli bir servis, başlamak için iyi bir yerdir.

Zamanla ve arabanız yaşlandıkça, yetkili ​​servis genellikle daha pahalı olduğundan, servisten biraz tasarruf etmek için güvenilir bir yerel servise geçmek isteyebilirsiniz.

4) Maliyetleri dağıtmaya yardımcı olacak bir araç bakım planı alın

Piyasada, araç bakım ve arıza maliyetlerini aylık bazda dağıtmanıza yardımcı olacak çok çeşitli planlar bulunmaktadır .

Planımız, mekanik ve elektrikli parçaları, tüm işçilik maliyetlerini ve aracınızın değerine kadar birden fazla onarımı içeren bir ömür boyu garanti sunabilir. Ayrıca düzenli servisinizi de kapsar ve arıza yardımı sunar.

Tüm bu araç bakım ve servis maliyetlerini bir aylık ödemeye yatırmak uzun vadede yardımcı olabilir. Bunu, arabanızın tamire ihtiyacı olduğunda size yardımcı olacak yağmurlu bir günde bir kumbaraya yapılan bir ödeme gibi düşünün.

5) Paradan tasarruf etmek için muayene Öncesi kontrolü deneyin

Arabanızı muayene istasyonuna götürdüğünüzde olabilecek en kötü şey, kendi başınıza kolayca tamir edebileceğiniz parçaların arızalanmasıdır. Bazı servisler ücretsiz yeniden test sunar, ancak yine de bu küçük sorunları düzeltmeleri için sizden ücret alınabilir.

Aracınızı bir muayene istasyonuna götürmeden önce, kontrol edin ve halledebileceğiniz bariz bir şey olup olmadığına bakın. Silecekleriniz, ampulleriniz ve lastikleriniz gibi şeyler önceden görsel olarak kontrol edilebilir ve uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir.

6) Onarım işlerinde en iyi fiyatlar için teklif alın

Araba tamir işiniz için aldığınız ilk teklifi vermeden önce, alışveriş yapın ve birkaç seçenek edinin.

İşi başka bir yerde önemli ölçüde daha ucuz bulabilir veya grubun en iyisini zaten bulmuş olabilirsiniz - tasarruf yapıp yapamayacağınızı kontrol etmeye değer.

Saygın ve güvenilir bir tamirci seçtiğinizden emin olmak için her garaj için çevrimiçi incelemeleri de okuyabilirsiniz .

7) Bazı önleyici tedbirleri deneyin

Arabanızın hasar görmesini önlemek için atacağınız küçük adımlar, uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Arabanızda paspas olduğundan emin olmak, koltuk kılıfları eklemek ve yağ ve sıvı seviyelerine dikkat etmek, daha sonraki hasarları önlemenin harika yollarıdır.

8) Garantiniz devam ediyor mu?

Arabanızı sıfır satın alırsanız, büyük olasılıkla iyi bir garantiniz olur, ancak kullanılmış bir model satın alıyorsanız yine de sigorta kapsamına girebilirsiniz (birçok üretici yaklaşık üç ila yedi yıl sunar).

Arabanızla ilgili bir sorununuz varsa, arabanızın bir garanti kapsamında olup olmadığını ve bu onarımın o kategoriye girip girmediğini kontrol etmeye değer. Bu, işi ücretsiz olarak yapabileceğiniz anlamına gelebilir!

9) Arabanızda geri çağırma olup olmadığını kontrol edin

Gelecekteki sorunları önlemek için, arabanızdaki geri çağırmaları kontrol etmek için biraz zaman ayırmalısınız. Arabada yapım sürecinin bir sonucu olan bir arıza varsa, geri çağırmalar üretici tarafından gerçekleştirilir ve genellikle masrafları karşılar.

Bu tür geri çağırmalar, emniyet kemeri arızaları, lastikler ve ters gitmesi muhtemel diğer bileşenler veya parçalar gibi güvenlik önlemleri nedeniyle yapılır.



12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Clondle Logo
bottom of page